Croky Cup is komende jaren te zien bij Sporza

  De VRT en RTL-TVI hebben het belangrijkste lot voor de tv-rechten van de Beker van België voetbal binnengehaald. Sporza zal de komende twee jaar vanaf de 1/16e finales minstens één wedstrijd uitzenden.

  "Aantrekkelijke formule"

  Voor de Croky Cup konden de rechtenhouders kiezen tussen 4 formules. De VRT verzekerde zich van 6 matchen naar keuze. Concreet zal Sporza telkens 1 wedstrijd uitzenden in de 1/16e finales, de 1/8e finales en de 1/4e finales.

   

  Daarnaast zenden we twee 1/2e finales uit en natuurlijk ook de finale. Voorts heeft Sporza ook de rechten voor de samenvattingen en de online videoclips. VTM heeft de rechten op minimaal 6 matchen, maar moet de eerste keuze aan de VRT laten. Aan Franstalige kant heeft RTL-TVI de rechten in handen.

   

  "We zijn heel trots dat we Belgisch topvoetbal op het open net kunnen tonen, want dat is stilaan toch uitzonderlijk geworden", vindt Sporza-manager Luc Van Langenhove. "Er zijn topaffiches, maar ook wedstrijden waarin David het opneemt tegen Goliath. Dat maakt de Beker een aantrekkelijke formule en die beleving willen we graag tot bij de kijker brengen."

  Pro League is tevreden

  "Ik ben ontzettend blij met de visibiliteit aan Vlaamse zijde. Vorig jaar was het iets minder, maar nu zullen er minstens 12 wedstrijden live uitgezonden worden", zegt Pierre François, de CEO van de Pro League.

   

  "De opbrengsten van de tv-rechten van de Croky Cup zijn toegenomen met 51 procent. Dat is een fantastisch resultaat."

  Standard-spelers Pocognoli en Emond pronken met de beker.