Cahill over aanvoerder Kane: "Ervaren spelers moeten hem helpen"

  Harry Kane en Gareth Southgate.

  Harry Kane is de aanvoerder van Gareth Southgate.

  Harry Kane (24) heeft in Rusland een dubbele taak. De Engelse aanvalsleider moet voor de nodige doelpunten zorgen, nota bene met de aanvoerdersband om zijn arm. Maar enkele ervaren rotten staan klaar om Kane bij te staan.

  Engels bondscoach Gareth Southgate deelde de aanvoerdersband uit aan Harry Kane. De aanvaller van Tottenham, nog altijd maar 24, moet dus niet alleen Engeland naar de knock-outfase van het WK knallen.

   

  "Het is belangrijk dat de ervaren spelers in deze ploeg hem helpen, zodat hij zich ook kan concentreren op zijn taak als aanvaller", zegt Gary Cahill (32) bij Standard Sport over het dubbele takenpakket van zijn landgenoot.

   

  "Onze coach heeft duidelijk laten verstaan dat hij meerdere leiders wil. Hij wil dat we elkaar helpen en het werk verdelen."

   

  "Ik ben er om te helpen. Ik heb ervaring in grote matchen", legt de Chelsea-verdediger uit. "Als iemand met mij wil overleggen of omgekeerd, dan is iedereen aanspreekbaar. De groep is zeer hecht."

  Chelsea-verdediger Gary Cahill.

  Gary Cahill scoorde in de oefenmatch tegen Nigeria.