• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffon krijgt 3 matchen schorsing voor scheldtirade in Champions League

  Buffon ontplofte van woede na de beslissing van de ref.

  Buffon ontplofte van woede na de beslissing van de ref.

  De kwartfinale tegen Real Madrid krijgt nog een staartje voor Gianluigi Buffon. De Italiaanse doelman krijgt een straf, omdat hij tegen ref Michael Oliver had gezegd dat hij geen hart maar een vuilnisbak heeft in zijn borstkas.

  Buffon: "De ref is geen mens, maar een dier"

  We keren terug naar 11 april, de kwartfinales van de Champions League.  Juventus en Real Madrid leken op weg naar verlengingen, totdat de bal in de toegevoegde tijd op de stip ging. Cristiano Ronaldo trapte Juventus toen uit de Champions League.

   

  Doelman Buffon ontplofte van woede, want hij vond dat de duw van Benatia in de rug van Vazquez allesbehalve een strafschop waard was. "Als je zo'n penalty geeft in de 93e minuut, ben je geen mens maar een dier", brieste Buffon toen.

   

  "Als je niet met de druk omkan en niet de moed hebt om de juiste beslissing te nemen, ga je beter in de tribune zitten en wat chips eten. Deze ref heeft geen hart, maar een vuilnisbak in zijn borstkas."

   

  De UEFA heeft Buffon, die toen rood kreeg, een schorsing van 3 wedstrijden opgelegd voor die scheldtirade.  Of de doelman zijn carrière voortzet, is wel nog niet duidelijk want Buffon nam na  17 jaar afscheid van Juventus.