• home
 • video
 • pas verschenen

  Boussoufa en Carcela kloppen Slovakije met fris WK-voetbal

  Mbark Boussoufa kennen we in België van Anderlecht en AA Gent.

  Mbark Boussoufa, ex-Anderlecht, ex-AA Gent, is een van de dragende spelers.

  Het Marokko van Boussoufa,  Dirar en Carcela heeft gisteren indruk gemaakt in een oefenmatch tegen Slovakije. De WK-ganger draaide een 0-1-nederlaag om in een 2-1-zege. Een fragiel Servië verloor dan weer van Chili, de grote afwezige op de Wereldbeker in Rusland.

  Marokko pakte tegen Slovakije uit met fris en vlot voetbal. Toch kwam het Afrikaanse team op het uur op achterstand in Genève door een afstandspoging van Gregus. Maar dat stoorde Marokko niet: een kwartier later waren de rollen al omgekeerd.

   

  El Kaabi en Belhanda zetten het overwicht om in een voorsprong. Standard-voetballer Carcela mocht het laatste kwartier nog volmaken. Boussoufa (ex-AA Gent, ex-Anderlecht) mocht gaan rusten. Dirar (ex-Westerlo, ex-Club Brugge) kwam niet in actie.

   

  De "Leeuwen van de Atlas" zijn nu 11 wedstrijden ongeslagen. Ze speelden ook al 0-0 gelijk tegen Oekraïne. Zaterdag oefenen ze nog tegen Estland, waarna het WK wacht tegen Iran, Portugal en Spanje.

  Spajic kijkt toe hoe lauw Servië verliest van Chili

  Dan verging het Servië minder goed. In Graz, in Oostenrijk, kon het niet op tegen Chili, dat verrassend het WK miste. Servië, met Spajic (ex-Anderlecht) op de bank, kwam weinig overtuigend voor de dag en toonde zich kwetsbaar bij elke Zuid-Amerikaanse aanval. In de slotminuut werd de drang naar voren van Chili beloond met een kopbaldoelpunt van Maripan.

   

  Servië speelt in Rusland tegen Brazilië, Zwitserland en Costa Rica. Zaterdag werkt het nog een tweede oefenduel af in Graz, tegen Bolivia.