• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Egypte: "Zullen ons niet aanpassen aan België"

  Hector Cuper is de bondscoach van Egypte.

  Hector Cuper (midden) is de bondscoach van Egypte.

  In de aanloop naar het WK nemen de Rode Duivels het woensdagavond op tegen het stugge Egypte. Hector Cuper, de Argentijnse bondscoach van de Egyptenaren, wil vooral de Belgische aanvalspatronen verstoren.

  Egypte heeft al 2 oefenwedstrijden achter de rug. Tegen Colombia (0-0) en Koeweit (1-1) werd het twee keer een gelijkspel.  "We waren blij met het niveau dat we haalden, vooral in de 1e helft. We moeten wel leren van er in de laatste 20 à 30 minuten ook nog uit te komen. Toch was het een goede ervaring voor ons", vertelde Hector Cuper aan de vooravond van België -Egypte.

   

  "Met België treffen we een sterk team met veel kwaliteiten. We willen in de eerste plaats de offensieve opbouw verstoren, zodat hun spitsen niet in positie komen. Onze tactiek zullen we niet helemaal aan de tegenstander aanpassen: we zijn al 3 jaar aan het opbouwen en willen zien wat we kunnen tegen een land als België."

  "Hopen op Salah voor eerste WK-duel"

  Sterspeler Mo Salah ontbreekt woensdagavond. De aanvaller van Liverpool herstelt van de schouderblessure die hij opliep in de Champions League-finale. Cuper hoopt Salah wel snel te recupereren.

   

  "Salah heeft nu een fysieke achterstand, want door zijn schouderblessure kon hij niet normaal trainen. We hopen hem voor onze eerste WK-wedstrijd tegen Uruguay speelklaar te hebben."

   

  "Zeker zijn we daar niet van, maar we hebben vertrouwen en doen ons best. We mogen wel niet te veel van één speler afhangen. Als hij toch niet fit raakt, zoeken we een oplossing om hem zo goed mogelijk te vervangen."