• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentinië schrapt controversiële oefenpot tegen Israël

  De Argentijnen spelen niet tegen Israël.

  De Argentijnen spelen niet tegen Israël.

  De Argentijnse voetbalbond ziet af van de oefeninterland in en tegen Israël van komende zaterdag. Dat duel zou de laatste test zijn voor de Argentijnen in de aanloop naar het WK, maar de wedstrijd was niet onomstreden.

  Argentinië zou zaterdag normaal gezien Israël partij geven in Jeruzalem. De Argentijnse bond zou voor dat oefenduel naar verluidt zo'n 3 miljoen euro opstrijken. Maar door de politieke spanningen tussen Israël en Palestina hebben de Argentijnen nu beslist om de wedstrijd af te zeggen.

   

  De kritiek op de oefenmatch kwam vooral uit Palestijnse hoek. De voorzitter van de Palestijnse bond had Lionel Messi opgeroepen om niet in actie te komen tijdens de wedstrijd. Hij riep ook alle supporters wereldwijd op om Messi's shirt te verbranden als de Barcelona-speler wel in actie zou komen.

   

  Daarnaast dreigde de Palestijnse bond er ook mee een stokje te steken voor de kandidatuur van Argentinië voor het WK in 2030. Om alle commotie te stoppen, gaat de match tegen Israël dus niet door. "De juiste beslissing", vindt de Argentijnse aanvaller Gonzalo Higuain.

   

  Bondscoach Jorge Sampaoli hoopt stiekem nog een nieuwe tegenstander om zaterdag tegen te oefenen. De eerste WK-opdracht van Messi en co is op zaterdag 16 juni tegen IJsland. In dezelfde groep zitten ook nog Kroatië en Nigeria.