• home
 • video
 • pas verschenen

  20 jaar en wat kilo's later: Ronaldo schiet weer op dekselse paal

  Ronaldo, de Braziliaanse welterverstaan, is te bewonderen in een reclamefilmpje in de aanloop naar het WK. Net als 20 jaar geleden is hij de ster van de commercial. En net als 20 jaar geleden, maar dan met enkele kilo's extra, schiet hij de bal op die dekselse paal.

  We gaan even 20 jaar terug in de tijd. In de aanloop naar het WK in Frankrijk in 1998 stond Brazilië te boek als één van de grote favorieten voor de eindwinst met spelers als Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Cafu, ...

   

  Ter promotie werd een reclamespotje gedraaid rond de Braziliaanse sterren waarin ze een aantal indrukwekkende trucjes opvoerden in een luchthaven.

  20 jaar en 20 kilo's later

  Nu, 20 jaar later, is de Seleção wederom één van de favorieten om de wereldbeker in de lucht te mogen steken. Net als in 1998 figureren de Braziliaanse sterren van de huidige selectie, samen met Ronaldo, in een reclamefilmpje. 


  De hoofdrol is ook deze keer weer weggelegd voor Ronaldo. De nu 41-jarige ex-aanvaller heeft nog altijd dat vleugje magie in de voeten, maar oogt toch wat zwaarder dan in de versie van 20 jaar geleden. 

  Bekijk de commercial uit 1998 met Ronaldo 1.0:

  Bekijk de commercial uit 2018 met Ronaldo 2.0:

  Doen Neymar en co beter dan in 1998?

  In 1998 werden de Brazilianen trouwens geen wereldkampioen. Ze verloren in de finale met 3-0 van gastland Frankrijk.

   

  Kan Brazilië, met huidige sterren als Neymar, Coutinho, Marcelo, Willian, ... in Rusland wel zegevieren? Een heruitgave van de finale in 1998 tegen Frankrijk lijkt alvast niet ondenkbaar.