• home
 • video
 • pas verschenen

  Ziekenhuis bevestigt: Karius speelde CL-finale met een hersenschudding

  Loris Karius.

  Karius beleefde een horroravond tegen Real Madrid.

  Liverpool-doelman Loris Karius heeft mogelijk een geldig excuus voor zijn blunders tijdens de Champions League-finale. Uit onderzoek in een Amerikaans ziekenhuis is gebleken dat hij een hersenschudding opliep bij een botsing eerder in de wedstrijd. "Dat kan een invloed gehad hebben op zijn prestatie."

  Karius beleefde een pijnlijke avond tegen Real Madrid. Voor de ogen van miljoenen voetbalfans ging de Liverpool-doelman twee keer onbegrijpelijk in de fout. Maar er is misschien een uitleg voor zijn wanprestatie.

   

  Na de wedstrijd vertrok hij op vakantie naar de Verenigde Staten.  Daar liet hij zich onderzoeken in een ziekenhuis in Massachusetts. De dokters bekeken videobeelden, bestudeerden zijn symptomen en onderwierpen hem aan fysieke testen. "Na een uitgebreid onderzoek kunnen de dokters besluiten dat Karius een hersenschudding opliep tijdens de finale", klinkt het in een officiële mededeling.

   

  "Een van de symptomen is een aantasting van zijn gezichtsvermogen. Zijn dieptezicht zal waarschijnlijk meteen na de klap aangetast geweest zijn. Die symptomen kunnen mogelijk een invloed gehad hebben op zijn prestaties."

   

  "Het gaat nu al veel beter met hem. Hij zal volledig herstellen. We hebben hem wel aangeraden om zeker voorzichtig te blijven."

   

  Officieel werd er niet gecommuniceerd over hoe Karius de hersenschudding zou opgelopen hebben, maar net voor zijn flater bij de openingstreffer van Real kwam de doelman wel onzacht in aanraking met Sergio Ramos.