VIDEO: noorderburen houden dansende Belgen uit finale WB darts

  Kim Huybrechts laat zich verleiden door Dancing Dimi.

  Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh zijn gestrand in de halve finales van de Wereldbeker darts voor duo's. Na een mooi parcours waren de Nederlandse toppers Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld te sterk. Nederland won ook de finale tegen Schotland.

  Vrijdag in de eerste ronde kropen de 2 Belgen door het oog van de naald tegen Ierland, toen ze een 4-2-achterstand omzetten in een 5-4-succes. De blijdschap en vreugdedansjes van Dancing Dimi spatten toen al van het podium.

   

  Tegen Finland in de tweede ronde liep het van een leien dakje (2-0). Op dat elan gingen ze door tegen de Engelse wereldkampioen Robb Cross en zijn landgenoot Dave Chisnall. Huybrechts verloor van Cross, maar Van den Bergh sleepte tegen Chisnall een beslissende dubbel uit de brand. Daarin domineerden de Belgen met 4-0.

   

  Op de voorlaatste horde waren de Nederlanders evenwel te sterk. 's Werelds nummer 1 Van Gerwen was met 4-2 te sterk voor Huybrechts (PDC-14), Van den Bergh (PDC-36) verloor met dezelfde cijfers van Van Barneveld (PDC-5). De drievoudige kampioen uit Nederland stoomde door en maakte Schotland met 3-1 in voor een nieuwe Wereldbeker.

  Nederland is te sterk voor Belgen in halve finale (2-0)

  België klopt Engeland na thriller in kwartfinale (2-1)

  België zet Finland simpel opzij in 2e ronde (2-0)

  1e ronde: ongelooflijke comeback van België tegen Ierland (5-4)

  Van Gerwen haalt WB binnen tegen Schot Anderson (3-1)