• home
 • video
 • pas verschenen

  Volleybalkampioen Maaseik strikt (geblesseerde) Seppe Baetens

  Noliko Maaseik heeft zich versterkt met Seppe Baetens. De 29-jarige receptie-hoekspeler kampte de laatste twee seizoenen met veel blessureleed, maar hoopt in Limburg opnieuw zijn hoogste niveau te halen. Hij moet eerst wel opnieuw fit raken.

  Maaseik kondigt Baetens aan als zijn laatste inkomende transfer voor het nieuwe seizoen. Hij moet wel eerst verder revalideren met de medische staf van Maaseik, want Baetens is nog niet hersteld van een knieblessure.

   

  Baetens speelde in België voor Antwerpen en Asse-Lennik, later Aalst. Twee keer werd hij tweede in het referendum van Speler van het Jaar. In 2016 trok de Red Dragon naar de Franse middenmoter Nantes-Rezé Métropole Volley, waarmee hij voor het eerst in de clubgeschiedenis de Franse bekerfinale haalde.

   

  Het seizoen in Frankrijk eindigde in mineur met een zware blessure en een knieoperatie. Tijdens zijn revalidatie vond Baetens vorig seizoen onderdak bij Guibertins, maar Baetens bleef sukkelen en moest opnieuw geoppereerd worden aan dezelfde knie. 

  Baetens: "Ik ben vrij zeker dat ik klaar geraak"

  "Ik ben heel tevreden", zegt Seppe Baetens aan Sporza. "Ik heb twee seizoenen gesukkeld met mijn knie. Als je dan hoort dat een club als Maaseik geïntereseerd is, dan werkt dat erg motiverend om nog harder te werken om terug te komen."

   

  "Hoe het is met mijn knie? Ik heb er nu een goed zicht op. Ik denk dat men iets grondiger te werk is gegaan dan bij de eerste operatie. Het gevoel is nu helemaal anders. Het gevoel is goed. Ook de medische staf van Maaseik zei dat het goed gaat, al heeft niemand een glazen bol natuurlijk."

   

  "Ik had me voorgenomen nog een keer een operatie te proberen, want zoals het daarvoor was, was het niet leuk meer. Ik trainde en speelde met pijn. Ik hoop dat het nu betert en daar wil ik alles voor doen."

   

  "Ik geef toe dat ik een beetje verrast was door de interesse van Maaseik, want bepaalde ploegen haken sowieso af als je twee keer een operatie moet ondergaan.  Maar ik weet voor mezelf dat ik er alles aan wil doen om terug te komen tot mijn niveau uit het verleden. Ik durf met vrij veel zekerheid te zeggen dat ik klaar geraak voor het nieuwe seizoen. Ik heb nog drie maanden tot de voorbereiding."