• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen: "Ik heb er vertrouwen in dat ik fit raak voor WK-start"

  Thomas Vermaelen op de persconferentie.

  Vermaelen zit ondanks zijn blessure in de WK-selectie.

  Thomas Vermaelen trainde sinds de start van de WK-voorbereiding nog niet mee met de groep. Hij is nog altijd niet helemaal hersteld na een hamstringblessure. "Ik snap dat de supporters zich zorgen maken om de defensie."

  Vermaelen: "Kans is klein dat ik nog ga spelen voor het WK"

  De defensie is andermaal een pijnpunt bij de Rode Duivels. De blessure van Vincent Kompany baart zorgen, maar ook Thomas Vermaelen is nog altijd niet helemaal fit. De verdediger sukkelt nog met de naweeën van een hamstringblessure. "Ik snap dat onze fans zich zorgen maken over de verdediging, met ook nog Vincent in de lappenmand", vertelde de Barcelona-speler. "Hij is onze leider en is belangrijk op het veld. We moeten de ernst van zijn blessure afwachten, maar ik weet dat hij kan terugkeren."

   

  Zelf ziet Vermaelen zijn herstel goed verlopen. "Ik voel dat het de goede kant uitgaat. Mijn revalidatie verloopt volgens plan. Ik werk hard in de fitness en ben ook al opnieuw aan het lopen. Of ik in de komende oefeninterland speelminuten maak, zal ik beslissen in overleg met de medische staf. Maar ik acht die kans eerder klein, want wat telt is fit geraken voor het echte werk in Rusland. We gaan sowieso geen risico's nemen."

   

  Op het EK in Frankrijk speelde Vermaelen een sterk toernooi en ook toen was zijn voorbereiding niet optimaal. "Dat geeft me vertrouwen. Ik had natuurlijk liever meer wedstrijden gespeeld voor het WK, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt voor de WK-start."

  Kompany is onze leider. Hij is belangrijk op het veld. We moeten de ernst van zijn blessure afwachten, maar ik weet dat hij kan terugkeren.

  Thomas Vermaelen

  Mignolet: "Ik had graag tegen Salah gespeeld"

  Simon Mignolet kreeg na de Champions League-finale een weekje extra rust, maar is ondertussen ook in Tubeke. Hij was zeker van zijn plaats in de WK-selectie als vaste doublure van Thibaut Courtois. "De bondscoach weet dat hij op mij kan rekenen. Ik sta klaar als hij me nodig heeft. Of ik zal spelen tegen Egypte? Dat moet Martinez beslissen. Ik hoop uiteraard op een kans en dan zal ik er staan."

   

  Mohamed Salah, de ploegmaat van Mignolet bij Liverpool, zal er woensdag niet bij zijn tegen de Rode Duivels. "Dat is heel spijtig. Ik had graag tegen hem gespeeld. Hopelijk geraakt hij wel fit voor het WK. Ik heb hem al even niet meer gehoord, maar weet dat hij volop aan zijn terugkeer timmert."

   

  Bij de Rode Duivels is Kompany het grootste zorgenkind. "Ik ken Vincent en hij gaat er alles aan doen om fit te geraken voor het WK. Ik heb er vertrouwen in dat hij bij onze medische staf in prima handen is. Uiteraard zou zijn afwezigheid voor ons een tegenvaller zijn. Zijn leiderschap staat buiten kijf en hij is heel belangrijk voor ons op het veld."

  Mignolet: "Nooit leuk om spelers te zien vertrekken"

  Bekijk de persconferentie van Vermaelen en Mignolet