• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Benteke klein beetje verrassing, maar 2 diepe spitsen"

  Peter Vandenbempt: "Selectie ligt in lijn van verwachtingen"

  Peter Vandenbempt was een aandachtige toeschouwer tijdens de bekendmaking van de WK-selectie. "Dat Benteke ontbreekt, is wel een verrassing. Martinez heeft ook nog eens onderstreept hoe razend belangrijk Kompany is", zegt Vandenbempt.

  Vandenbempt: "Dit bewijst hoe belangrijk Kompany wel is"

  24u voor 1e WK-duel mag je geblesseerde speler vervangen

  Robert Martinez somde 24 spelers op die meemogen naar Rusland: de officiële 23 + Laurent Ciman. Die gaat mee als een soort reserve, net zoals Nicolas Lombaerts 2 jaar geleden op het EK.

   

  Dat heeft te maken met het reglement, waarbij je tot 24 uur voor je eerste WK-wedstrijd (België-Panama is op 18 juni) nog 1 geblesseerde speler mag vervangen.

   

  Martinez onderstreepte ook nog eens dat Kompany een razend belangrijke speler is op en naast het veld. Daarom wil Martinez Kompany nog alle mogelijkheden geven om fit te geraken tegen de start van het WK. 

  Vincent Kompany liep zaterdag een blessure op.

  Vincent Kompany liep zaterdag een blessure op.

  Ook al is scan Kompany negatief, dan nog kan hij mee

  Om te bepalen hoe ernstig een blessure is, wordt een scan best genomen 48 uur nadat je de blessure opgelopen had, dus dat is vanavond.

   

  Ze hebben ook overleg gehad met de medische staf van Manchester City. Die heeft gezegd: “Zelfs op een scan van Kompany is moeilijk te bepalen hoe lang hij buiten strijd zal zijn. Dat kan je pas in de eerste 7 à 8 dagen na de blessure."

   

  Dus, zelfs al is het resultaat van de scan negatief, dan nog zal Kompany meereizen naar Rusland, met Ciman als 24e man. Zo krijgt Kompany de tijd om tegen 17 juni fit te zijn. 

   

  Martinez zei ook dat het zou kunnen dat Kompany op 17 juni bijna fit is, maar nog niet kan spelen tegen Panama en Tunesië.  Dan moet er gekeken worden: nemen we dat risico en houden we Kompany bij de kern of zetten we Ciman in zijn plaats en komt Kompany naar huis?

  Kompany reist normaal gezien mee naar Rusland.

  Benteke kreeg nog veel lof en speelgelegenheid

  Kabasele, Sels en Jordan Lukaku zijn geen verrassende afvallers. Benteke is wel een verrassing, omdat Martinez zo maar 2 diepe spitsen meeneemt naar het WK: Lukaku en Batshuayi.

   

  Benteke kreeg tegen Portugal nog veel speelgelegenheid, waarna hij heel veel lof kreeg van Martinez op de persconferentie. Dat hij er niet bij is, is een klein beetje een verrassing.

   

  Maar voor de rest ligt de selectie in de lijn van de verwachtingen. En zo is nog maar eens duidelijk gebleken dat dat matrassenverhaal (waarbij Dendoncker en Januzaj zouden afvallen) een ongelooflijk nepverhaal was.

  Peter Vandenbempt.