• home
 • video
 • pas verschenen

  Umtiti verlengt bij Barcelona, clausule van half miljard: "Wil hier 15 jaar blijven"

  Samuel Umtiti

  Umtiti speelt sinds 2016 voor FC Barcelona.

  FC Barcelona heeft een einde gemaakt aan de transfergeruchten rond Samuel Umtiti (24). De Catalaanse club verlengde het contract van de Franse verdediger tot 2023 en nam in de nieuwe verbintenis een opstapclausule van maar liefst 500 miljoen euro op.

  "Umtiti is zeer belangrijk geworden voor Barcelona"

  Het vorige contract van Umtiti liep nog tot juni 2021, maar door de lage opstapclausule van "maar" 60 miljoen euro werd de Franse international gelinkt aan heel wat Europese topclubs. Manchester United was bereid om het bedrag op tafel te leggen en Umtiti zo naar de Premier League te halen.

   

  Umtiti gaf zelf aan graag bij Barcelona te willen blijven en nu heeft de Spaanse topclub het contract van de Fransman ook verlengd.  De nieuwe verbintenis loopt tot juni 2023.  "Het is een langdurig contract met een transferclausule van 500 miljoen euro", zegt Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu.

   

  "We denken dat met zo'n clausule geen enkele club hem zal kunnen overnemen. Umtiti is zeer belangrijk geworden voor FC Barcelona. Zonder hem zou de ploeg niet hetzelfde zijn. We hebben hem echt nodig."

  Samuel Umtiti

  Umtiti: "Ik wil hier 15 jaar blijven"

  Umtiti, die er in Rusland ook bij is voor Frankrijk op het WK voetbal, is in de wolken met zijn nieuw contract. "Ik ben een beetje nerveus, omdat mijn droom hier gewoon voortgaat", klinkt het. 

   

  "Vanaf het eerste moment voelde ik me thuis bij Barcelona. Nu wil ik hier vijftien jaar lang blijven voetballen. Ik krijg van iedereen vertrouwen en daarom wil ik hier niet vertrekken."

   

  Umtiti streek in 2016 neer bij Barcelona en speelde sindsdien 83 officiële wedstrijden voor de club. Na twee seizoenen staan al één Spaanse titel en twee Spaanse bekers op zijn palmares.

  Mijn droom bij Barcelona gaat gewoon voort. Ik krijg van iedereen vertrouwen en wil hier niet vertrekken.

  Samuel Umtiti

  "Gelukkig en fier om langer bij Barcelona te blijven"