• home
 • video
 • pas verschenen

  Touré beschuldigt Guardiola van racisme: "Hij was wreed tegen mij"

  Yaya Touré en Pep Guardiola bij Manchester City.

  Touré: "Ik wil de mythe rond Guardiola doorbreken."

  Yaya Touré heeft in een interview uitgehaald naar zijn ex-trainer Pep Guardiola. Hij denkt dat zijn huidskleur misschien wel de reden was dat hij zo weinig mocht spelen van de Spanjaard. "De dag dat hij vijf Afrikaanse spelers opstelt, stuur ik hem een taart."

  Yaya Touré nam na acht seizoenen afscheid van Manchester City. In een interview met het tijdschrift France Football is de middenvelder uit Ivoorkust niet mals voor Pep Guardiola. "Hij heeft er alles gedaan om mijn laatste jaar bij City te verpesten. Ik wil diegene zijn die de mythe rond Guardiola doorbreekt."

   

  Touré stond het afgelopen seizoen maar een keer in de basis in de Premier League. "Ik heb geprobeerd om het te begrijpen. Ik heb zelfs mijn statistieken opgevraagd bij de physical coaches. Toen ik zag dat die net zo goed of misschien zelfs beter waren dan die van de jongens die wel mochten spelen, begreep ik dat het niets met mijn fysieke paraatheid te maken had."

   

  "Ik had de indruk dat Guardiola jaloers was op mij, dat hij me zag als een rivaal. Hij was wreed tegen mij. Ik begon me dan ook af te vragen of het iets met mijn huidskleur te maken had."

   

  "Ik ben niet de eerste die zijn verschil in behandeling van spelers opmerkt. Bij Barcelona hebben er ook spelers vragen gesteld. Als je merkt dat hij overal problemen lijkt te hebben met Afrikanen, stel ik mij toch vragen. Hij doet alsof hij geen problemen heeft met Afrikanen omdat hij te slim is om in die val te lopen. Hij zal het nooit openlijk toegeven, maar de dag dat Guardiola vijf Afrikanen opstelt die niet genaturaliseerd zijn, stuur ik hem een taart."