Schaatser Swings maakt op 8 augustus wielerdebuut tussen Tour-renners

  Swings trainde al achter de derny.

  Swings schitterde 4 maanden geleden nog op de Winterspelen.

  0 / 0

  Olympisch medaillewinnaar Bart Swings ruilt zijn schaatsen (even) in voor de fiets. In het na-Tourdernycriterium van Antwerpen maakt hij op 8 augustus zijn wielerdebuut tussen de Belgische Tour-renners.

  Wordt Bart Swings nu ook wielrenner?

  In de voetsporen van Thomas De Gendt?

  In PyeongChang snelde Bart Swings nog naar zilver op de massastart. Een half jaar later zal hij voor het eerst te bewonderen zijn tussen de wielerprofs.

   

  Swings tekende een startcontract voor het na-Tourcriterium in Antwerpen. Dat is een wedstrijd achter derny's. Vorig jaar pronkte Thomas De Gendt op het hoogste schavotje, Serge Pauwels en Oliver Naesen mochten toen mee op het podium.

  Swings: "Als het goed meevalt, doe ik vaker mee"

  "Ik heb altijd wel eens willen meedoen aan wielerwedstrijden", bekende Swings aan Sporza. "Er zijn al atleten in het schaatsen en skeeleren die hun sport combineren met wielrennen. Ik kijk enorm naar uit om dat nu zelf ook eens te doen."

   

  "Op skeelers train ik heel vaak achter de brommer, dus ik weet wel een beetje hoe het is om in het zog te rijden. Maar op de fiets zal dat iets anders zijn. Ik voel wel wat stress en spanning om achter een derny te rijden. Maar het is leuke en gezonde stress."

   

  "Welke rol ik wil spelen in het dernycriterium? Ik zal er vooral van genieten. Het wordt sowieso een unieke ervaring tussen al die profs. Ik hoop gewoon dat ik het peloton kan volgen. Als het goed meevalt, zal ik vaker meedoen."

  Bart Swings: "Tof dat ik een stapje in de wielerwereld kan zetten"

  Swings trainde al op zijn fiets