• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook collega's van Martinez geven hun WK-selecties prijs

  Salah

  Kan Salah ook op het WK potten breken?

  De deadline voor het indienen van de WK-selectie liep vandaag om 12u af. Naast Martinez hakten ook de andere bondscoaches de laatste knopen door. Blijf hier op de hoogte van de laatste WK-selecties.

  Kroatië: Geen Mitrovic en Cop, Kalinic mag wel mee

  Met Lovre Kalinic (AA Gent), Matej Mitrovic (Club Brugge) en Duje Cop (Standard) zaten drie Kroatische 'Belgen' in de voorselectie van Kroatië. De laatste twee vielen uiteindelijk af voor de definitieve selectie van bondscoach Zlatko Dalic.

   

  Daardoor is Kalinic de enige speler uit de Jupiler Pro League die mee mag bij Kroatië. Hij zal als doublure van 1e doelman Danijel Subasic fungeren.

   

  De selectie wordt aangevoerd door Real Madrid-middenvelder Luka Modric, Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic en Juventus-aanvaller Mario Mandzukic. 

  • Doelmannen: Danijel Subasic (Monaco/Fra), Lovre Kalinic (AA Gent/Bel), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb/Kro)      

  • Verdedigers: Vedran Corluka (Lokomotiv Moskou/Rus), Domagoj Vida (Besiktas/Tur), Ivan Strinic (Sampdoria/Ita), Dejan Lovren (Liverpool/Eng), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid/Spa), Josip Pivaric (Dynamo Kiev/Oek), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen/Dui), Duje Caleta-Car (Salzburg/Oos)   
     
  • Middenvelders: Luka Modric (Real Madrid/Spa), Ivan Rakitic (Barcelona/Spa), Mateo Kovacic (Real Madrid/Spa), Milan Badelj (Fiorentina/Ita), Marcelo Brozovic (Inter Milaan/Ita), Filip Bradaric (Rijeka/Kro)      

  • Aanvallers: Mario Mandzukic (Juventus/Ita), Ivan Perisic (Inter Milaan/Ita), Nikola Kalinic (AC Milan/Ita), Andrej Kramaric (Hoffenheim/Dui), Marko Pjaca (Schalke/Dui), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt/Dui)

  Saudi-Arabië kondigt selectie aan met origineel filmpje:

  De prijs voor de meest originele aankondiging komt ongetwijfeld van Saudi-Arabië. Aan de hand van een ludiek filmpje maakten ze hun WK-selectie bekend.

   

  Nog opmerkelijk (of misschien juist niet) is dat de hele selectie van de Saudi's enkel bestaat uit spelers die voor clubs uit eigen land spelen.

  • Doelmannen: Abdullah al-Mayouf (Al-Hilal), Yasser al-Mosaileem (Al-Ahli), Mohammed al-Owais (Al-Ahli)     

   

  • Verdedigers: Mansour al-Harbi (Al-Ahli), Yasser al-Shahrani (Al-Hilal), Osama Hawsawi (Al-Hilal),  Omar Hawsawi (Al-Nassr), Motaz Hawsawi (Al-Ahli), Ali al-Bulayhi (Al-Hilal), Mohammed al-Burayk (Al-Hilal).     

   

  • Middenvelders: Abdulla Otayf (Al-Hilal), Salman al-Faraj (Al-Hilal), Abdulmalik al-Khaibari (Al-Hilal), Abdullah al-Khaibari (Al-Shabab), Mohammed Kanno (Al-Hilal), Hussein al-Moqahwi (Al-Ahli), Taisir al-Jassim (Al-Ahli), Hattan Bahebri (Al Shabab), Salem al-Dawsari (Al-Hilal), Yahya al-Shehri (Al-Nassr), Fahad al-Muwallad (Al-Ittihad).     
  • Aanvallers: Mohammed al-Sahlawi (Al-Nassr), Mohannad Assiri (Al-Ahli)..

  Egypte: alle hoop op Salah

  De bondscoach van Egypte, en bij uitbreiding heel het land, rekent op superster Mohamed Salah om iets van het WK te maken. Salah is voorlopig wel nog geblesseerd, maar de bondscoach heeft er alle vertrouwen in dat de Liverpool-aanvaller op tijd fit geraak voor het WK.

  • Doelmannen: Essam El-Hadary (Taawoun/S-A), Mohamed El-Shennawi (Al-Ahly), Sherif Ekramy (Al-Ahly)

   

  • Verdedigers: Ahmed Fathi (Al-Ahly), Ahmed Elmohamady (Aston Villa/Eng), Omar Gaber (Los Angeles FC/VS), Mohamed Abdel-Shafi (Al-Fateh/S-A), Saad Samir (Al- Ahly), Ahmed Hegazi (West Bromwich/Eng), Ali Gabr (West Bromwich/Eng), Ayman Ashraf (Al-Ahly), Mahmoud "El-Winsh" Hamdy (Zamalek)     

   

  • Middenvelders: Mohamed Elneny (Arsenal/Eng), Abdallah El Said (Al Ahly Jeddah/S-A), Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Kahraba (Al Ittihad Jeddah/S-A), Sam Morsy (Wigan Athletic/Eng), Shikabala (Al Raed/S-A), Ramadan Sobhi (Stoke City/Eng), Mahmoud Hassan (Kasimpasa/Tur), Amr Warda (Atromitos/Gr)

   

  • Aanvallers: Mohamed Salah (Liverpool/Eng), Marwan Mohsen (Al-Ahly)

  Polen: Teodorczyk mag naar Rusland

  Adam Nawalka, de bondscoach van Polen, heeft voor dezelfde aanpak gekozen als Roberto Martinez. Bij Polen is Kamil Glik (AS Monaco) nog een vraagteken met een schouderblessure. Een test moet nog uitwijzen of hij speelklaar geraakt, maar Nawalka plaatste de centrale verdediger alvast op zijn definitieve WK-lijst. Uiteraard springt op die lijst de naam van Robert Lewandowski (Bayern München) het meest in het oog. Ook Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk mag een ticket richting Rusland boeken.

  Doelmannen: Bartosz Bialkowski (Ipswich Town/Eng), Lukasz Fabianski (Swansea/Eng), Wojciech Szczesny (Juventus/Ita) 


  Verdedigers: Jan Bednarek (Southampton/Eng), Bartosz Bereszynski (Sampdoria/Ita), Thiago Cionek (SPAL/Ita), Kamil Glik (AS Monaco/Fra), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund/Dui), Artur Jedrzejczyk (Legia Varsovie), Michal Pazdan (Legia Varsovie) 


  Middenvelders: Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg/Dui), Jacek Goralski (Ludogorets Razgrad/Bul), Kamil Grosicki (Hull/Eng), Grzegorz Krychowiak (West Bromwich Albion/Eng), Rafal Kurzawa (Gornik Zabrze), Karol Linetty (Sampdoria/Ita), Slawomir Peszko (Lechia Gdansk), Maciej Rybus (Lokomotiv Moskou/Rus), Piotr Zielinski (Napoli/Ita)   

  Aanvallers: Dawid Kownacki (Sampdoria/Ita), Robert Lewandowski (Bayern München/Dui), Arkadiusz Milik (Napoli/Ita), Lukasz Teodorczyk (RSC Anderlecht/Bel)