• home
 • video
 • pas verschenen

  Ochoa (Standard) mag Mexicaanse doel verdedigen op WK

  Ochoa

  Ochoa plukt de bal uit de lucht.

  Standard-doelman Guillermo Ochoa hoort tot de 23-koppige selectie voor het WK in Rusland. Dat maakte de Mexicaanse bondscoach vandaag bekend. De 39-jarige Rafael Marquez (ex-Barcelona) maakt zich op voor zijn vijfde WK.

  Bondscoach Juan Carlos Osorio rekent op Ochoa voor het WK. De doelman van Standard is een vaste waarde in het doel van de Mexicanen en gooide afgelopen WK nog hoge ogen met zijn prestaties.

   

  Ook Rafael Marquez, ex-Barcelona, mag mee naar het WK. De 39-jarige verdediger zette deze zomer een punt achter zijn carrière, maar mag zich nu dus toch opmaken voor een laatste huzarenstukje. Voor Marquez wordt het het vijfde WK op een rij.

  De Mexicaanse selectie voor het WK:

   

  • Doelmannen: Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Standard/Bel)   
     
  • Verdedigers: Hugo Ayala (Tigres), Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt/Dui), Diego Reyes (Porto/Por), Miguel Layun (Sevilla/Spa), Hector Moreno (Real Sociedad/Spa), Edson Alvarez (America), Jesus Gallardo (Monterrey), Rafael Marquez (Atlas)    

  •   Middenvelders: Jonathan dos Santos (LA Galaxy/VSt), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt/Dui), Giovani dos Santos (LA Galaxy/VSt), Hector Herrera (Porto/Por), Andres Guardado (Real Betis/Spa)      

  • Aanvallers: Raul Jimenez (Benfica/Por), Carlos Vela (LAFC/VSt), Javier Hernandez (West Ham United/Eng), Jesus Corona (Porto/Por), Oribe Peralta (America), Javier Aquino (Tigres), Hirving Lozano (PSV/Ned)

  De Mexicanen sneuvelden de voorbije zes WK's telkens in de tweede ronde. Voor het WK in Rusland werden ze ondergebracht in groep F. Daarin nemen ze het op tegen titelverdediger Duitsland (17 juni), Zuid-Korea (23 juni) en Zweden (27 juni).