• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuer wordt 1e doelman op WK, Löw laat Sané thuis

  Manuel Neuer speelde vorig weekend zijn 1e duel in 8 maanden.

  Manuel Neuer was 8 maanden out.

  Joachim Löw heeft de selectie bekendgemaakt waarmee Duitsland zijn wereldtitel wil verlengen. Manuel Neuer verzekerde zich zaterdag in zijn eerste match in maanden van een stek onder de lat. Opvallende afwezige is Leroy Sané, de vleugelspeler van de Engelse kampioen Manchester City.

  De Duitse coach moest 4 namen schrappen om aan 23 te raken: dat werden Bernd Leno, Jonathan Tan, Nils Petersen en Leroy Sané. Die laatste is de grootste verrassing. Onder Pep Guardiola was 22-jarige een dragende speler in het dominante titelseizoen.

   

  Löw: "Het was een dubbeltje op zijn kant tussen hem en Julian Brandt, dat naar de kant van Brandt viel. Draxler, Reus en Müller zijn zekerheden. Leroy is een reusachtig talent en zal er ook in september weer bij zijn. Maar in de interlands tot nu kwam hij nog niet zo uit de verf."

  "Manu vertelde me dat zijn voet volledig in orde is"

  Het gezondheidsbulleting van Neuer was maandenlang een hot topic in Duitsland. In september liep de doelman van Bayern een tweede voetbreukje op binnen een periode van 6 maanden. Het verloren oefenduel tegen Oostenrijk van zaterdag was zijn eerste officiële match sindsdien.

   

  Löw: "Ik heb gisteravond nog een gesprek gehad met Manu. Hij vertelde me dat zijn voet totaal geen problemen gaf." Neuer: "Ik ben er zeker van dat ik de belasting van een toernooi aankan." De wereldkampioen van 2014 verdringt Marc-André Ter Stegen (Barcelona) naar de bank, Kevin Trapp (PSG) is de derde keeper.

  De 23 Duitsers:

  • Doelmannen (3): Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André Ter Stegen (Barcelona/Spa), Kevin Trapp (PSG/Fra)
  • Verdedigers (8): Marvin Plattenhardt (Hertha Berlijn), Jonas Hector (FC Keulen), Matthias Ginter (Mönchengladbach), Mats Hummels (Bayern München), Niklas Süle (Bayern München), Antonio Rudiger (Chelsea/Eng), Jerome Boateng (Bayern München), Joshua Kimmich (Bayern München)
  • Middenvelders (10): Sami Khedira (Juventus Turijn/Ita), Julian Draxler (PSG/Fra), Toni Kroos (Real Madrid/Spa), Mesut Özil (Arsenal/Eng), Thomas Müller (Bayern München), Sebastian Rudy (Bayern München), Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Ilkay Gündogan (Manchester City/Eng), Leon Goretzka (Schalke 04), Marco Reus (Borussia Dortmund)
  • Aanvallers (2): Timo Werner (RB Leipzig), Mario Gomez (VfB Stuttgart)