• home
 • video
 • pas verschenen

  Neef van Guerrero valt uit WK-selectie Peru door aanwezigheid Guerrero

  Sergio Peña is de laatste uitvaller bij Peru.

  Sergio Peña is de laatste uitvaller bij Peru.

  Ook het huiswerk van de Peruviaanse bondscoach is af.  Doordat de dopingschorsing van aanvoerder Paolo Guerrero bevroren is tot na het WK, moest er nog 1 speler uit de selectie vallen. En dat is uiteindelijk Sergio Peña, de neef van Paolo Guerrero. 

  Familiesoap in Peru

  Peru is er op het WK voor het eerst in 36 jaar nog eens bij. Maar de voorbije maanden zoog een dopingsoap alle aandacht naar zich toe.

   

  Aanvoerder Paolo Guerrero testte vorig jaar positief in oktober, waarvoor hij 1 jaar geschorst werd. Het WK was dus gaan vliegen voor Guerrero. Daarna werd zijn schorsing teruggeschroefd naar 6 maanden, waarna de straf weer verhoogd werd tot 14 maanden.

   

  De bevolking in Peru kwam massaal op straat om hun voetbalheld te steunen. Zelfs de president mengde zich in de debatten. Uiteindelijk besliste het Federale Hof van Beroep in Zwitserland de schorsing van Guerrero te bevriezen tot na het WK.

   

  Daardoor mag Guerrero toch naar het WK, maar moest er wel nog 1 speler de groep verlaten. De ongelukkige werd uiteindelijk Sergio Peña. En dat is uitgerekend de neef van Paolo Guerrero.

  De WK-selectie van Peru

  • Doelmannen: Pedro Gallese (Veracruz/Mex), Carlos Cáceda (Municipal/Per), José Carvallo (UTC Cajamarca, Per)
  • Verdedigers: Aldo Corzo (Universitario/Per), Luis Advíncula (Lobos BUAP/Mex), Miguel Araujo (Alianza Lima/Per), Alberto Rodríguez (Junior/Col), Christian Ramos (Veracruz/Mex), Nilson Loyola (Melgar/Per), Anderson Santamaría (Puebla/Mex), Miguel Trauco (Flamengo/Bra)
  • Middenvelders: Renato Tapia (Feyenoord/Ned), Pedro Aquino (Lobos BUAP/Mex), Yoshimar Yotún (Orlando City/VS), Edison Flores (Aalborg/Den), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes/Por), Wilder Cartagena (Veracruz/Mex), Christian Cueva (Sao Paulo/Bra)
  • Aanvallers: Jefferson Farfan (Lokomotiv Moskou/Rus), Andy Polo (Portland Timbers/VS) Raul Ruidiaz (Morelia/Mex), André Carrillo (Watford/Eng) en Paolo Guerrero (Flamengo/Bra).

  Peru opent tegen Denemarken

  In groep C moet Peru de handschoen opnemen tegen Denemarken (16/06), Frankrijk (21/6) en Australië (26/6). Peru's beste resultaat dateert van 1970, toen het tot in de kwartfinales geraakte.