• home
 • video
 • pas verschenen

  Jo-Wilfried Tsonga moet ook Wimbledon laten schieten

  De Fransman werd aan zijn knie geopereerd.

  Jo-Wilfried Tsonga (ATP-52) moet noodgedwongen verstek laten gaan voor alle komende grastoernooien. De Fransman zal dus niet in actie komen op Wimbledon (2-15 juli). Ook Roland Garros ging aan zijn neus voorbij door een knieoperatie.

  Onvoldoende hersteld

  Tsonga onderging begin april een operatie aan zijn knie. Het is vanwege die operatie dat hij onvoldoende hersteld is om toe te werken richting Wimbledon. Tsonga ontbreekt als sinds midden februari op een tenniscourt. In de halve finales in Montpellier moest hij toen opgeven.

  Tsonga was in 2011 en 2012 halvefinalist op het Londense gras. Vorig jaar eindigde zijn verhaal op Wimbledon in de derde ronde. Tsonga maakte tevens deel uit van de Franse Daviscup-ploeg die in november vorig jaar België klopte in de finale.