• home
 • video
 • pas verschenen

  De eerste basisplaats voor Vormer eindigt met gelijkspel tegen Italië

  ploegfoto vbn de Nederlandse ploeg

  Deze foto kan Vormer inkaderen.

  Een oefenduel tussen twee voetbalgrootheden die niet naar het WK mogen is geëindigd op een 1-1-gelijkspel. Ruud Vormer kreeg voor het eerst een basisplaats bij Oranje, maar speelde vrij onzichtbaar. Italië gaf de zege uit handen in de slotfase. 

  Zowel Italië als Nederland zijn nog op zoek naar een nieuwe identiteit. Bondscoaches Koeman en Mancini kozen voor sterk gewijzigde basiselftallen in vergelijking met de vorige oefeninterlands tegen respectievelijk Slovakije en Frankrijk.

   

  Goed nieuws voor Ruud Vormer was dat. De middenvelder kreeg een plaats in de basis, maar kon veel minder zijn stempel drukken dan wat hij als invaller deed tegen Slovakije.

   

  Nederland speelde een bijzonder zwakke eerste helft. Vormer kon zich alleen tonen door een bal van de lijn te halen net voor de rust. Italië domineerde volledig, maar kon niet scoren. 

   

  Na de rust speelde Oranje iets beter en toonde Italië zich van zijn mindere kant, maar het thuisland scoorde wel. Zaza reageerde sneller dan Van Dijk op een voorzet en duwde de bal binnen: 1-0. 

   

  Twee minuten later kreeg Criscito rood en nog een minuut later werd Vormer gewisseld voor Berghuis. Italië leek te gaan winnen, maar in de slotfase profiteerde Nederland nog van de man meer. Aké kopte van dichtbij de 1-1 op het bord.