• home
 • video
 • pas verschenen

  Gigot verlaat Gent en trekt naar Rusland, maar niet om het WK te spelen

  Gigot

  Gigot werd afgelopen seizoen verkozen als meest verdienstelijke speler van AA Gent.

  Samuel Gigot zal volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn op de Belgische velden. De Franse verdediger vertrekt bij AA Gent en gaat per direct naar Rusland. Niet om het WK te spelen, maar wel voor een transfer naar Spartak Moskou.

  Gigot arriveerde in de winter van vorig jaar bij de Buffalo's.  Hij knokte zich al snel naar een basisplaats en was sindsdien niet meer uit de Gentse achterhoede weg te denken. Hij speelde in totaal 56 competitiewedstrijden voor de Gentenaren.

   

  Voor zijn goede prestaties van afgelopen seizoen werd Gigot door de Gentse supporters nog gelauwerd als Speler van het Jaar, waarvoor hij de Jean-Claude Bouvytrofee kreeg.

   

  De prestaties van Gigot gingen ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij. Spartak Moskou speelde blijkbaar het kortst op de bal en heeft zich nu weten te verzekeren van de diensten van de 23-jarige verdediger. De transferprijs is voorlopig nog onbekend. 

  Gent bedankte Gigot voor bewezen diensten: