• home
 • video
 • pas verschenen

  Familie Nouri eist schadevergoeding van Ajax

  Nouri

  De Ajax-supporters steken Nouri en zijn familie een hart onder de riem.

  De familie van de onfortuinlijke Abdelhak Nouri wil een schadevergoeding van Ajax. Ze houden de club verantwoordelijk voor de blijvende hersenschade die de 21-jarige middenvelder vorig jaar opliep toen hij tijdens een oefenwedstrijd met Ajax werd getroffen door een hartfalen.

  Abdelhak Nouri stuikte op 8 juli 2017 neer tijdens een oefenwedstrijd met Ajax. De middenvelder werd getroffen door een hartstilstand en ter plekke gereanimeerd.

   

  De hulp mocht echter niet baten en al snel werd duidelijk dat Nouri ernstige en zelfs blijvende hersenschade had opgelopen. Volgens de artsen zou Nouri nooit meer normaal kunnen functioneren. 

  Familie stelt Ajax aansprakelijk

  De familie van Nouri wil Ajax aansprakelijk stellen voor de blijvende hersenschade die Nouri opliep, nadat ze een onderzoek hadden geopend naar de zorg die de Ajacied op het veld kreeg.

   

  De letselschadeadvocaten, die de familie inschakelde, concludeerden op basis van tv-beelden dat "de resultaten van het onderzoek zeer droevig stemmen en de medische zorg onvoldoende was". 

   

  "De AED stond binnen een minuut naast Abdelhak op het veld", zo zegt de advocaat van de familie. "Dat die niet werd gebruikt, is ongelooflijk."

   

  "In de ogen van de familie dient de procedure niet alleen de belangen van Nouri, maar is de gehele voetbalwereld - en met name de spelers van Ajax - gebaat bij een duidelijke uitspraak over de gang van zaken."

  De boodschap van de familie van Nouri: