• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Belgian Cats: "We moeten nog veel harder worden"

  "Onze speelsters zijn het fysieke spel niet gewoon", zegt de bondscoach.

  Bondscoach Philip Mestdagh

  De Belgian Cats bereiden zich met een stage in China voor op het WK basketbal, dat later dit jaar plaatsvindt. "Er is nog veel mogelijkheid tot progressie", is de conclusie van bondscoach Philip Mestdagh na twee oefenwedstrijden tegen China.

  De Belgische basketbalvrouwen spelen in China 3 oefenwedstrijden tegen het gastland. In de eerste twee duels verloren de Belgian Cats met ruim verschil tegen de sterkere Chinese vrouwen.

   

  "China speelt heel fysiek en dat zijn onze speelsters niet gewoon. Emma Meesseman wel, maar de andere meisjes moeten op dat niveau nog een en ander oppikken", stelt Mestdagh vast.

   

  "We moeten veel harder worden. De intensiteit en de snelheid van uitvoering liggen veel hoger. We missen ook wat intelligentie. In de 2e match reageerden de Chinezen al op onze plays en lazen we de verdediging niet goed, terwijl je dan net moet reageren. Dat doen we nog te weinig."

  "Als het minder gaat, zie je andere kant van speelsters"

  De Cats zitten op het vlak van fysiek spelen nog in een leerproces. "Dat is geen omschakeling die je in enkele wedstrijden maakt", weet Mestdagh.

   

  "Als de speelsters na deze stage met vakantie gaan, kunnen ze zich beraden. Ze moeten beseffen dat ze vanaf begin augustus een stukje harder zullen moeten zijn, ook op training voor elkaar. Daarom is het goed om nu zulke oefenwedstrijden te spelen."

   

  Mestdagh eiste na het eerste verlies in China ook een correcte mentaliteit van zijn groep. "Als het minder gaat, zie je de andere kanten van de speelsters. Daar heb ik hen ook op gewezen. Er moet correct gereageerd worden. We moeten een hechte groep vormen en zo een stap vooruit zetten."