• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffel neemt afscheid van Genk: "Maar ik ga nog een jaar door"

  Thomas Buffel mocht een knappe foto in ontvangst nemen.

  Thomas Buffel neemt afscheid van RC Genk.

  0 / 0

  Thomas Buffel en RC Genk hebben op een persconferentie meer uitleg gegeven over het vertrek van de aanvaller bij de club. De 37-jarige Buffel is wel nog niet van plan te stoppen als speler.

  RC Genk liet vorige week weten dat het aflopende contract van Thomas Buffel niet verlengd zou worden. Buffel en Genk-voorzitter Peter Croonen stonden maandag de pers te woord. Croonen had lof voor de verdiensten van Buffel bij Genk.

   

  "Hij was voor Genk een grootse transfer, een van de beste die we ooit gedaan hebben", sprak Croonen. "Thomas heeft statistieken bij elkaar gespeeld die niemand hem heeft voorgedaan bij RC Genk. Ik hoop dat dat in de toekomst een verlengstuk zal krijgen."

   

  Genk heeft Buffel een rol binnen de jeugdacademie aangeboden, maar zelf is hij nog niet klaar voor zijn afscheid als speler. "Ik wil nog niet stoppen en ga nog een jaar door", zegt Buffel. "Ik heb al een aantal telefoontjes gekregen. Ik zal wel het gevoel moeten hebben dat het een ambitieuze club is. Tot de laatste minuut dat ik op het veld sta, zal ik ervoor gaan."

  "RC Genk zit in mijn hart"

  Thomas Buffel had er graag in Genk nog een jaartje bijgedaan. "Ik wilde eindigen in schoonheid als profvoetballer in Genk. Helaas werd hier anders over beslist. Daar leg ik me met spijt in het hart bij neer", vertelt Buffel, die 388 matchen voor Genk speelde en dat is een clubrecord.

   

  "Ik ben trots op wat we in die 9 fantastische jaren gerealiseerd hebben. In moeilijke periodes op, en zeker naast het veld, voelde ik steeds dat heel de club achter me stond. De steun die ik kreeg, zal ik nooit vergeten. Racing zit voor altijd in mijn hart."