Ga naar de inhoud

meest recent

      Buffel neemt afscheid van Genk: "Maar ik ga nog een jaar door"

       ma 4 juni 2018 13:33

      Thomas Buffel en RC Genk hebben op een persconferentie meer uitleg gegeven over het vertrek van de aanvaller bij de club. De 37-jarige Buffel is wel nog niet van plan te stoppen als speler.

      RC Genk liet vorige week weten dat het aflopende contract van Thomas Buffel niet verlengd zou worden. Buffel en Genk-voorzitter Peter Croonen stonden maandag de pers te woord. Croonen had lof voor de verdiensten van Buffel bij Genk.

       

      "Hij was voor Genk een grootse transfer, een van de beste die we ooit gedaan hebben", sprak Croonen. "Thomas heeft statistieken bij elkaar gespeeld die niemand hem heeft voorgedaan bij RC Genk. Ik hoop dat dat in de toekomst een verlengstuk zal krijgen."

       

      Genk heeft Buffel een rol binnen de jeugdacademie aangeboden, maar zelf is hij nog niet klaar voor zijn afscheid als speler. "Ik wil nog niet stoppen en ga nog een jaar door", zegt Buffel. "Ik heb al een aantal telefoontjes gekregen. Ik zal wel het gevoel moeten hebben dat het een ambitieuze club is. Tot de laatste minuut dat ik op het veld sta, zal ik ervoor gaan."

      "RC Genk zit in mijn hart"

      Thomas Buffel had er graag in Genk nog een jaartje bijgedaan. "Ik wilde eindigen in schoonheid als profvoetballer in Genk. Helaas werd hier anders over beslist. Daar leg ik me met spijt in het hart bij neer", vertelt Buffel, die 388 matchen voor Genk speelde en dat is een clubrecord.

       

      "Ik ben trots op wat we in die 9 fantastische jaren gerealiseerd hebben. In moeilijke periodes op, en zeker naast het veld, voelde ik steeds dat heel de club achter me stond. De steun die ik kreeg, zal ik nooit vergeten. Racing zit voor altijd in mijn hart."

      Goodbye isn’t Forever 💙 Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat het mooie verhaal als voetballer bij KRC Genk stopte. De dagen nadien heb ik de tijd genomen om alles een plaats te geven en om te reflecteren over 9 mooie jaren in Genk. Gezien de wedstrijden die ik afgelopen seizoen speelde had ik er graag nog een jaartje bij gedaan om in schoonheid te eindigen als profvoetballer bij Genk. Ervan bewust dat dit waarschijnlijk in dezelfde rol zou zijn als tijdens afgelopen play offs. Helaas werd hier anders over beslist. Een beslissing waar ik me met spijt in het hart bij neerleg. Want nooit is er iemand groter dan de club. De supporters maken die club tot wat ze is, en zij krijgen er met mij alvast een enthousiaste medesupporter bij. Ik ben enorm trots op wat we samen in die 9 fantastische jaren gerealiseerd hebben. Een titel, een beker, een supercup en vele onvergetelijke Europese campagnes. Ik mocht maar liefst 388 wedstrijden spelen in het shirt van Genk, het clubrecord, en scoorde heel wat belangrijke doelpunten en assists. En zeker zo mooi: Ik kreeg van de supporters 3 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen schoenen. Het was een hele eer om dit alles te bereiken samen met zo veel topspelers, stafleden en supporters. Wat me misschien het meest zal bijblijven is dit. In moeilijke periodes, op en zeker naast het veld, voelde ik steeds dat de hele club achter me stond. Hiervoor wil ik iedereen bedanken. De steun die ik van zo velen kreeg zal ik nooit vergeten. Racing zit voor altijd in mijn hart. Tot slot wens ik KRC Genk enorm veel succes in hun sportieve uitdagingen, te beginnen met het volgend Europees avontuur. En wil ik de club ook bedanken voor de aanbieding om aan de slag te gaan binnen de Genkse jeugdacademie. Een aanbod dat ik niet langs me neerleg maar dat ik zal bekijken in functie van het  verder verloop van mijn sportieve loopbaan. Bedankt iedereen en Forza Racing!

      Een bericht gedeeld door Thomas Buffel (@thomasbuffel19) op