• home
 • video
 • pas verschenen

  Ben Abdelkader na enkele weken in WNBA: "Geniet met volle teugen"

  Hind Ben Abdelkader is na Ann Wauters en Emma Meesseman de derde Belgische in de WNBA. Onze landgenote speelt dit seizoen bij Indiana Fever. "Het niveau is hier echt veel hoger", zegt de spelverdeelster.

  Indiana speelde dit seizoen al 6 wedstrijden, maar winnen zat er nog niet in voor Hind Ben Abdelkader en haar ploeggenotes. "Het seizoen is nog lang en we hebben een jonge ploeg. We werken om te groeien en beter te worden naarmate de competitie vordert", vertelt Ben Abdelkader.

   

  De Belgische werd goed ontvangen door haar teammaats. "Dat heeft mijn integratie bevorderd. Ik probeer mijn plaats te zoeken in het team en ik heb hoge doelen gesteld. Ik geniet met volle teugen van dit avontuur. Alles is bonus."

  "Niveau ligt echt veel hoger"

  In 6 wedstrijden zit Hind Ben Abdelkader gemiddeld aan zo'n 16 minuten speeltijd per wedstrijd, waarin ze goed is voor 3,3 punten. "Alles verloopt vrij goed", zegt ze. "Ik ben laat aangekomen op trainingskamp. Dat speelde niet in mijn voordeel, maar toch kon ik een plaats in de selectie bemachtigen."

   

  "Alles is heel snel gegaan sinds mijn komst. We hebben veel matchen gespeeld in weinig tijd."

   

  "Het spel is veel fysieker en sneller dan in Europa. Het niveau ligt echt veel hoger. Iedere wedstrijd is een nieuwe uitdaging voor mij, omdat ik telkens uitkom tegen speelsters die een hoger niveau hebben."