• home
 • video
 • pas verschenen

  Anticlimax: Serena Williams haakt geblesseerd af op Roland Garros

  Serena Williams.

  Serena Williams: "Door mijn blessure kan ik niet serveren."

  De comeback van Serena Williams op de tennisbaan loopt af met een sisser. De Amerikaanse ster zou in de achtste finales op Roland Garros tegen rivale Maria Sjarapova spelen, maar ze gooit geblesseerd de handdoek in de ring. "Ik kan niet serveren", vertelde een teleurgestelde Williams.

  Serena Williams geeft forfait voor match tegen Sjarapova: "Ik kan niet opslaan"

  Serena Williams speelde in Parijs haar eerste grandslamtoernooi na haar zwangerschap. De Amerikaanse was weggezakt naar plaats 453, maar ze schopte het wel tot in de achtste finales. Daarin wachtte vandaag een duel tegen Maria Sjarapova, maar amper een uur voor ze de baan op moest, trok ze zich terug uit het toernooi.

   

  De Amerikaanse heeft te veel last van een borstspierblessure. "Ik kan op dit moment zelfs niet serveren, dus dan wordt het heel moeilijk om te spelen", vertelde ze. "Gisteren tijdens het dubbelspel heb ik geprobeerd het probleem te verhelpen met tape, maar het hielp niet."

   

  "Het is de eerste keer dat ik deze pijn voel. Ik heb al heel veel blessures gehad, maar dit nog nooit. Ik ben ontzettend teleurgesteld want ik heb heel veel tijd met mijn familie en dochtertje opgeofferd om hier te kunnen staan. "

   

  "Ik had heel graag tegen Sjarapova gespeeld, maar ik had mezelf beloofd dat ik niet zou spelen als ik niet minstens op 50 procent van mijn kunnen zou zijn." Door het afhaken van Serena Williams, stoot Maria Sjarapova voor de negende keer door naar de kwartfinales op Roland Garros.

  Raakt Serena Williams op tijd fit voor Wimbledon?