"Misschien moet Goffin zijn oor te luister leggen bij psycholoog"

  Goffin ging gisteren roemloos onderuit tegen Cecchinato.

  Goffin ging gisteren roemloos onderuit tegen Cecchinato.

  In Roland Garros ging David Goffin (ATP-9) gisteren verrassend onderuit tegen de veel lager geplaatste Marco Cecchinato (ATP-72). "Goffin bereikte nog maar 2 keer de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Dat is veel te weinig voor iemand met zijn potentieel", zegt Dirk Gerlo.

  Gerlo: "Zijn ochtendtraining sprak al boekdelen"

  Goffin verloor in de achtste finales tegen de Italiaan Cecchinato, na 4 sets. In de laatste 2 sets samen veroverde Goffin maar 3 games. "In gewone omstandigheden verliest Cecchinato 9 van de 10 keer tegen Goffin", zegt onze tennisman Dirk Gerlo.

   

  "Maar Goffin had zaterdag al na de match tegen Monfils gezegd dat die 3e ronde mentaal enorm veel van hem had gevergd. En voor het toernooi had Goffin ook al gezegd:  “Ik hoop dat ik het 2 weken kan volhouden. Dat was al een veeg teken.""

   

  "Ik heb gisteren zijn ochtendtraining gezien en dat was niet spectaculair. Op zo’n training krijg je een halfuur om je  hartslag de hoogte in te jagen en om de slagen eens voluit te lossen. Maar niks daarvan. Na 20 minuten zat zijn training er al op, het vat was gewoon leeg."

  "Goffin moet zich mentaal wapenen"

  "Goffin heeft zijn grens niet kunnen verleggen, dat is jammer. Ik vond de uitleg van zijn coach Thierry Van Cleemput ook interessant. David heeft tijdens de wedstrijd nooit contact gezocht met zijn coach, zijn vader en vriendin in de tribune."

   

  "Hij wou als het ware niet op zoek gaan naar een hand die eventueel kon helpen. Goffin is bijna nooit emotioneel op de baan. Soms is dat een sterkte, maar gisteren was dat ook wel zijn zwakte. En op dat vlak zal men naar oplossingen moeten zoeken."

   

  "Goffin zegt dat de grandslamtoernooien enorm veel energie opslorpen. En daar moet hij zich tegen wapenen. Goffin heeft een kinesist, een persoonlijke arts, een tenniscoach en een fitnesscoach."

   

  "Maar misschien moet hij zijn oor ook eens te luister leggen bij een specialist, die hem eens goed analyseert en hem psychologisch begeleidt. Veel topsporters doen dat. Hij heeft nood aan iemand die hem kan helpen zijn grenzen te verleggen, op mentaal vlak."

  "2 keer kwartfinales op grandslamtoernooi is te weinig"

  "Het valt me op dat evenementen van 1 week Goffin liggen. Maar in de grandslamtoernooien heeft hij nog maar 2 keer de kwartfinales bereikt. En dat is voor een 27-jarige tennisser met zijn potentieel toch te weinig."

   

  "Goffin is de beste Belgische tennisser ooit bij de mannen. Hij en zijn entourage weten dat er nog veel werk is om een vaste waarde te worden in de 2e week van een grandslamtoernooi."