• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel weer eindwinnaar Mayenne, Bouhanni pakt laatste rit

  Bouhanni

  Bouhanni (archief) won ook al de 2e etappe.

  Mathieu van der Poel heeft net als vorig jaar de eindoverwinning in de Boucles de la Mayenne op zak gestoken. Nacer Bouhanni (Cofidis) won na de 2e etappe ook de 3e en laatste rit.

  Vier renners kleurden de vlucht van de dag. Daarbij ook een Belg: Michael Vanthourenhout. Het viertal verzamelde al snel een voorsprong van om en bij de drie minuten, maar veel verder raakten ze nooit echt weg. Met nog 40 kilometer op de teller werden de koplopers ingelopen.

   

  Het sein voor enkele renners om uit het peloton weg te springen. De Italiaan Filosi en de Fransen Le Cunff en Bonnamour konden om beurten een kleine voorsprong nemen, maar Cofidis hield de situatie onder controle en bracht alles weer samen.

   

  In de straten van Laval werd gesprint voor de zege en net als gisteren was Bouhanni de snelste, voor zijn landgenoten Sarreau en Barbier. Eerste Belg was Eli Iserbyt op plaats 14. De leiderstrui van Van der Poel kwam nooit in gevaar.

   

  Van der Poel schrijft zo de Franse rittenkoers voor het 2e jaar op een rij op zijn naam. De basis voor zijn eindzege legde de Nederlander van Corendon-Circus in de proloog, waar hij 2e werd op 9 seconden van Dorion Godon, en in de 1e rit in lijn, waar hij de massaspurt won en leider werd.

  Uitslag rit 3:

  1. Nacer Bouhanni (Fra), 182 km in 4u32'34"

  2. Marc Sarreau (Fra) - z.t.

  3. Rudy Barbier (Fra)

  4. Jon Aberasturi (Spa)

  5. Geoffrey Soupe (Fra)

  14. Eli Iserbyt op 3"

  17. Mathieu van der Poel (Ned) - z.t.

  Eindstand:

  1. Mathieu van der Poel (Ned), in 12u58'23"     

  2. Romain Seigle (Fra) op 13"      

  3. Eli Iserbyt - 19"      

  4. Max Kanter (Dui)

  5. Gediminas Bagdonas (Lit) - 21"