• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick-Step is beste ploeg in Hammer Series in Limburg

  Quick-Step.

  Quick-Step hield stand in de afsluitende ploegenachtervolging.

  De renners van Quick-Step Floors hebben voor de zoveelste keer de champagne mogen laten knallen. De Belgische ploeg was het sterkste team in het Hammer Series-drieluik in Nederlands Limburg. Op de laatste dag hield Gilbert en co. stand in de Hammer Chase, de ploegenachtervolging.

  Quick-Step zegeviert op de Hammer Series

  Na de punten verdiend in de Hammer Climb en de Hammer Sprint op de vorige dagen mochten de 5 Quick-Step Floors-renners als leider aan de afsluitende 37,2 kilometer beginnen. Asgreen, Gilbert, Hodec, Lampaert en Mas kregen 30 seconden voorsprong op  nummer 2 Bahrain-Merida.

   

  LottoNL-Jumbo vertrok als derde op 58 seconden, Mitchelton-Scott op 1'23" als vierde.  De opdracht was simpel: wie na de drie ronden in Sittard-Geleen als eerste over de streep kwam, was de winnaar van het weekend. 

   

  Mitchelton-Scott knalde en rukte op van 4 naar 2, maar Quick-Step Floors bleef uit het vizier. De snelste tijd in de Hammer Chase was voor de Australiërs met 39'50", Quick-Step Floors eindigde tweede met 40'37". LottoNL-Jumbo stak voor eigen volk nog Bahrain voorbij voor een derde plaats in de eindstand.

  Eindstand Hammer Series:

  1. Quick Step-Floors
  2. Mitchelton-Scott op 36"
  3. LottoNL-Jumbo - 58"
  4. Bahrain-Merida - 1'07"
  5. BMC - 2'19"
  6. Sky - z.t.

  Quick-Step zet een sterke prestatie neer in de Hammer Chase

  De uitslag van de Hammer Series: