• home
 • video
 • pas verschenen

  Pasqualon laat zich niet meer van de wijs brengen in slotrit Luxemburg

  Wanty-Groupe Gobert heeft de eindzege mogen vieren in de Ronde van Luxemburg. Dat heeft het te danken aan zijn Italiaan Andrea Pasqualon, die in een spannende slotfase het hoofd koel wist te houden.

  De Ronde van Luxemburg had dit jaar geen Greg Van Avermaet (die de ronde ook zou winnen) om mee te pronken, maar het spektakel was er niet minder om. De aankomsten bergop waren op het lijf van de Italiaan Andrea Pasqualon geschreven, maar die moest de eindzege in de slotrit wel nog thuisbrengen.

  Pasqualon koos voor de aanval als beste verdediging. Toen Finetto wegsprong in de finale en op weg leek naar de zege dichtte hij de kloof. Zijn concurrenten voor de eindzege gingen mee in zijn spoor, maar Pasqualon had aan een 3e plaats genoeg. Anthony Perez pikte op de valreep, net als vorig jaar, zijn ritje mee in Luxemburg.

   

   

  • Andrea Pasqualon: "Dit is een droom die uitkomt. In de finale vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik hoorde via mijn oortje dat de vlucht met Perez wel een gevaar voor mij vormde. Ik bleef echter kalm tot in de laatste ronde. Dan ben ik tijdens de slotklim vol doorgegaan en zo werd ik nog derde. Een nieuwe ritzege was niet aan de orde. Ik wou enkel de gele trui behouden."

  Uitslag slotrit

  1.  Anthony Perez (Fra) - 176 km in 3u57'31"
   2. Eduard Prades (Spa) - zelfde tijd
   3. Andrea Pasqualon (Ita)
   4. Pit Leyder (Lux)
   5. Angelo Tulik (Fra) - 3"
   6. Mauro Finetto (Ita) - 4"
   7. Thomas Sprengers - z.t.
   8. Huub Duijn (Ned)
   9. Alexander Krieger (Dui)
   10. Jan Tratnik (Svn) - 6"

  Eindstand Ronde van Luxemburg

  1. Andrea Pasqualon (Ita)
  2. Jan Tratnik (Svn)
  3. Pit Leyder (Lux)
  4. Eduard Prades (Spa)
  5. Angelo Tulik (Fra)
  6. Alexander Krieger (Dui)
  7. Huub Duijn (Ned)
  8. Thomas Sprengers
  9. Anthony Perez (Fra)
  10. Mauron Finetto (Ita)