• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan en Vukovic kennen hun 21 Australische ploegmaats voor WK

  Bert van Marwijk, de Nederlandse bondscoach van Australië, heeft zijn 23 namen voor het WK voetbal in Rusland bekendgemaakt. Mathew Ryan en Danny Vukovic zijn erbij, Tim Cahill en Mark Milligan beginnen straks aan hun vierde WK.

  Australië versloeg zaterdag Tsjechië met 4-0 en enkele uren later hakte Van Marwijk de definitieve knopen door. Karacic, Brillante, en oude bekenden Troisi (ex-Zulte Waregem) en Rukavytsya (ex-Roeselare) waren de laatste afvallers.

   

  Met Mathew Ryan (ex-Club Brugge en ex-Genk) en Danny Vukovic (Genk) hebben twee van de drie Australische doelmannen een Belgische link. Veteranen Tim Cahill en Mark Miligan zijn er voor de vierde opeenvolgende keer bij op het WK.

   

  "Ik geloof dat deze groep in staat is om grootse dingen te doen in Rusland", zegt Van Marwijk. "En als we de komende twee weken hard werken, dan zullen deze spelers de Australische voetbalfans trots maken."

  De 23 Australische namen voor het WK

  • Doelmannen: Brad Jones (Feyenoord/Ned), Matthew Ryan (Brighton & Hove Albion/Eng), Danny Vukovic (Racing Genk/BEL)

  • Verdedigers: Aziz Behich (Bursaspor/Tur), Milos Degenek (Yokohama F. Marinos/Jap), Matthew Jurman (Suwon Bleuwings/ZKo), James Meredith (Millwall/Eng), Josh Risdon (Western Sydney Wanderers/Aus), Trent Sainsbury (Grasshoppers/Zwi)     

  • Middenvelders: Jackson Irvine (Hull City/Eng), Mile Jedinak (Aston Villa/Eng), Robbie Kruse (VfL Bochum/Dui), Massimo Luongo (Queens Park Rangers/Eng), Mark Milligan (Al-Ahli/Sau), Aaron Mooy (Huddersfield Town/Eng), Tom Rogic (Celtic/Sch)     

  • Aanvallers: Daniel Arzani (Melbourne City/Aus), Tim Cahill (Millwall/Eng), Tomi Juric (FC Luzern/Zwi), Matthew Leckie (Hertha BSC/Dui), Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds/Jap), Dimitri Petratos (Newcastle Jets/Aus) en Jamie Maclaren (SV Darmstadt 98/Dui).