• home
 • video
 • pas verschenen

  ISS-astronauten landen met WK-bal die voor openingsduel bedoeld is

  De Russen Anton Tsjkaplerov en Oleg Artemijev tonen de WK-bal in het ISS.

  Anton Tsjkaplerov en Oleg Artemijev, 2 Russische astronauten met een WK-bal.

  Er zijn vandaag 3 ruimtevaarders teruggekeerd uit het Internationaal Ruimtestation (ISS). Ze hadden een opvallend kleinood bij zich: de Telstar 18, de WK-bal van Adidas, die wellicht bij de openingsmatch op 14 juni tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië gebruikt zal worden.

  De Rus Anton Tsjkaplerov, de Amerikaan Scott Tingle en de Japanner Norishi Kanga landden vanmiddag om 13.39u in de Kazachse steppe in de buurt van de stad Jezkazgan.  Ze verbleven 168 dagen in de ruimte. De bal vertrok op 21 maart naar het ISS en verbleef er ruim 2 maanden.

   

  Tsjkaplerov en zijn landgenoot Oleg Artemijev, die nog in het ISS is, toonden de Telstar 18 vorige maand aan de wereld. Het Russische ruimtevaartagentschap Roskosmos toonde de beelden aan de wereld.

   

  Volgens het Russische persbureau TASS zou de bal dienen als speelbal voor de WK-openingswedstrijd op 14 juni in Moskou, maar de wereldvoetbalbond FIFA bevestigde dat nieuwtje niet.

  De landing van de Sojoez MS-07 met de 3 bemanningsleden: