• home
 • video
 • pas verschenen

  Guerrero schudt cocaïnesoap van zich af met twee goals voor Peru

  Paolo Guerrero.

  Na een lang welles-nietesspelletje mag Guerrero toch naar het WK.

  Paolo Guerrero zat de voorbije maanden op een emotionele rollercoaster. Na een positieve dopingtest kreeg hij pas donderdag groen licht om aan het WK deel te nemen. In Peru zijn ze dolblij want de aanvoerder scoorde meteen twee keer tegen Saudi-Arabië.

  Guerrero testte in oktober van vorig jaar, na een WK-kwalificatieduel in Argentinië, positief op benzoylecgonine, een stimulerend middel dat in cocaïne wordt verwerkt. Hij kreeg onmiddelijk een schorsing van 1 jaar, waardoor hij het WK zou missen. Maar na heel wat juridisch getouwtrek kreeg de aanvoerder toch de toestemming om te spelen in Rusland.

   

  In Peru, dat zich voor het eerst in 36 jaar nog eens geplaatst had voor de eindronde van een WK, leefde iedereen mee met de zaak rond Geurrero. En de aanvoerder liet bij zijn comeback zien waarom hij zo geliefd is in zijn thuisland. In Zwitserland scoorde hij de tweede en de derde treffer voor Peru tegen Saudi-Arabië.

   

  De Peruvianen waren duidelijk een klasse te sterk voor hun collega-WK-ganger. Andre Carrillo had de score al geopend in de 20e minuut. En na de goals van publiekslieveling Geurrero eindigde de partij op 3-0. Peru is nu al sinds november 2016 ongeslagen.