• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-doelman Gaboelov mag naar WK in eigen land

  Gaboelov

  Gaboelov (Club Brugge) mag zich opmaken voor het WK in eigen land.

  De Russische bondscoach heeft zijn 23 namen voor het WK in eigen land vrijgegeven. Eén van de gelukkigen is Club Brugge-doelman Vladimir Gaboelov.

  Bondscoach Stanislav Tsjertsjesov had in zijn voorselectie 4 doelmannen opgenomen met naast Gaboelov ook nog aanvoerder Igor Akinfejev (CSKA Moskou), Andrej Loenjov (Zenit Sint-Petersburg) en Soslan Dzjanajev (Roebin Kazan).

   

  Die laatste viel uiteindelijk af, waardoor Gaboelov zich mag opmaken voor het WK in eigen land. 

   

  Opmerkelijk: Gaboelov is samen met Denis Tsjerisjev de enige speler die afgelopen seizoen in een buitenlandse competitie actief was. Alle 21 andere Russen kwamen allemaal uit voor een club uit de Russische competitie.

   

  Gastland Rusland opent het WK op 14 juni in Moskou tegen Saoedi-Arabië. Daarna spelen de Russen nog tegen Egypte (19/06) en Uruguay (25/06).

  Belabberde WK-voorbereiding:

  Kan Rusland in eigen land potten breken op het WK? Op het EK 2016 werden ze met één punt laatste in een groep met Engeland, Slowakije en Italië en ook de voorbereiding richting het WK verloopt zeer stroef.

   

  Voor hun laatste overwinning moeten we bijna een jaar terug toen ze op de Confederations Cup met 2-0 wonnen van Nieuw-Zeeland. Sindsdien verloren ze vijf wedstrijden op een rij wat hen deed terugzakken naar een 66e plaats op de FIFA-ranking na landen als Jamaica, Kaapverdië en Panama.

   

  Dinsdag 5/06 tegen Turkije hebben de Russen een laatste kans om hun ambities richting het WK wat op te krikken.

  De WK-selectie van de Russen:

   

  • Doelmannen: Igor Akinfejev (CSKA Moskou), Vladimir Gaboelov (Club Brugge), Andrey Loenjov (Zenit Sint-Petersburg)      

  • Verdedigers: Vladimir Granat (Roebin Kazan), Fedor Koedriasjov (Roebin Kazan), Ilja Koetepov (Spartak Moskou), Andrej Semenov (Ahmat Grozny), Igor Smolnikov (Zenit Sint-Petersburg), Mario Fernandes (CSKA Moskou), Sergei Ignasjevitsj (CSKA Moskou)      

  • Middenvelders: Joeri Gazinski (Krasnodar), Aleksander Golovin (CSKA Moskou), Alan Dzagojev (CSKA Moskou), Aleksander Jerokhin (Zenit Sint-Petersburg), Joeri Zjirkov (Zenit Sint-Petersburg), Roman Zobnin (Spartak Moskou), Daler Koezjajev (Zenit Sint-Petersburg), Anton Mirantsjoek (Lokomotiv Moskou), Aleksander Samedov (Spartak Moskou), Denis Tsjerisjev (Villarreal)      

  • Aanvallers: Artem Dzjoeba (Arsenal Toela), Aleksej Mirantsjoek (Lokomotiv Moskou), Fedor Smolov (Krasnodar)