• home
 • video
 • pas verschenen

  Ramadan en afwezigheid Salah spelen Egypte parten in aanloop naar WK

  De WK-voorbereiding van Egypte loopt niet over rozen. Bondscoach Hector Cuper moet hopen dat zijn sterspeler Mohamed Salah alsnog fit geraakt voor het WK, maar moet ook rekening houden met de ramadan.

  Egypte oefende vrijdag tegen Colombia en kwam niet verder dan 0-0. De ploeg van Cuper kon al 5 wedstrijden niet meer winnen. "Een gelijkspel was geen slecht resultaat, maar in de volgende wedstrijden willen we winnen." Woensdag is Egypte de tegenstander van de Rode Duivels in Brussel.

   

  "Eigenlijk was die 0-0 goed, als je ermee rekening houdt dat de spelers aan het vasten zijn voor de ramadan. De spelers blijven urenlang verstoken van voedsel en drinken, maar we proberen de negatieve gevolgen zoveel mogelijk in te dijken met de hulp van diëtisten."

   

   

  Salah is nog niet fit voor Rode Duivels

  Sowieso moet Egypte het tegen België nog zonder Salah doen. De sterspeler van Liverpool is aan een race tegen de tijd bezig om fit te zijn voor het WK nadat hij een schouderblessure opliep in de finale van de Champions League.

   

  "We werken hard op training om de afwezigheid van Salah op te vangen", zegt Cuper. "De spelers pikken de richtlijnen goed op, maar voor elke ploeg ter wereld is de afwezigheid van Salah een probleem."

  Egypte is hard aan het trainen