• home
 • video
 • pas verschenen

  Costa Rica komt naar Heizel met vlotte zege tegen Noord-Ierland op zak

  Joel Campbell viert.

  Joel Campbell nam de 2-0 voor zijn rekening.

  Costa Rica heeft vertrouwen getankt voor het WK. Het klopte thuisblijver Noord-Ierland in een oefenpot met 3-0. De laatste oefenmatch van de Costa Ricanen voor het WK wordt de uitzwaaiwedstrijd tegen de Rode Duivels op 11 juni.

  Costa Rica had een bedroevende reeks achter de rug met amper twee zeges in hun laatste negen interland, maar het land was duidelijk een maatje te groot voor Noord-Ierland.

   

  Johan Venegas opende op het halfuur de score. Toen Joel Campbell er vlak na de pauze 2-0 van maakte, was de partij gespeeld. Francisco Calvo legde in de 66e minuut de duidelijke 3-0-eindcijfers vast. Oscar Duarte, ex-Club Brugge, speelde een helft mee.

   

  Costa Rica speelt nog twee wedstrijd voor de start van het WK. Op 11 juni worden ze ontvangen door de Rode Duivels, maar eerst geven ze ook Engeland nog partij. Een match die ook Roberto Martinez dus met een vergrootglas zal bekijken. In Rusland zit het land in poule E met Servië, Brazilië en Zwitserland.