• home
 • video
 • pas verschenen

  Blunder van De Gea kost Spanje zege tegen Zwitserland

  Doelman David De Gea.

  De Gea liet zich op een zeldzame fout betrappen.

  Spanje heeft een steekje laten vallen op weg naar het WK. Het kwam tegen Zwitserland niet verder dan 1-1. Doelman David De Gea speelde een spijtige hoofdrol. Hij liet een schot uit zijn handen glippen en schonk de Zwitsers zo de gelijkmaker.

  Iniesta speelde zijn laatste interland op Spaanse bodem. Hij schitterde op het middenveld en zorgde ook voor gevaar met een paar stevige schoten op doel, maar scoren lukte niet. Hij kreeg na 55 minuten een verdiende applausvervanging.

   

  De Spanjaarden stonden toen al op voorsprong dankzij een doelpunt van gelegenheidsverdediger Alvaro Odriozola. De vervanger van Carvajal zorgde iets voor het halfuur met een knappe volley voor de 1-0. Hij speelde pas zijn derde wedstrijd bij de Spaanse ploeg.

   

  Spanje leek op weg naar een eenvoudige zege, maar dat was buiten De Gea gerekend. Het anders zo solide sluitstuk van Manchester United liet een slap schot van Lichtsteiner uit zijn handen glippen. Het leer rolde zo voor de voeten van Ricardo Rodriguez en die aarzelde niet: 1-1.

   

  In een rommelig slot zocht Spanje nog wel naar de winnende treffer, maar die kwam er niet. De ploeg van Lopetegui ziet zijn ongelooflijke reeks van 19 wedstrijden zonder nederlaag wel nog niet beëindigd.

  Spanje is nu 19 matchen ongeslagen

  De basiself van Spanje