Belgische ruiters springen naar derde plaats in Zwitserland

  Yves Vanderhasselt (archief).

  De Belgische jumpingploeg is derde geworden in Sankt Gallen, op de tweede wedstrijd voor de Longines Nations Cup jumping. In het algemeen klassement staat België nu op de vierde plaats.

  Bondscoach Peter Weinberg pakte in Sankt-Gallen uit met een ploeg zonder gevestigde waarden en met bijzonder jonge paarden. Maar dat belette de Belgen niet om een bijzonder goed resultaat neer te zetten. Net als eind april in Samorin werd de Belgische ploeg derde. Na twee rondes kwam België uit op een totaal van 13 strafpunten.

   

  Yves Vanderhasselt zette de sterkste prestatie neer. Hij moest met zijn 9-jarig Belgisch Warmbloed Paard enkel in de eerste ronde een strafpunt achter zijn naam schrijven wegens tijdsoverschrijding. 

   

  In het algemeen klassement staat België nu op de vierde plaats met 160 punten uit twee wedstrijden en zit dus riant op schema voor deelname aan de Longines Nations Cup finale, die begin oktober opnieuw in Barcelona georganiseerd wordt en voorbehouden is voor de top 7 van het eindklassement.