• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgisch duo verovert zilver in het roeien na millimeterspurt

  Van Zandweghe en Brys

  Van Zandweghe (v) en Brys (a) in actie (archief).

  In de finale van het Wereldbekertoernooi roeien in Belgrado hebben Niels Van Zandweghe en Tim Brys een zilveren medaille behaald in de lichte dubbeltwee. Na een millimeterspurt voor de 2e plaats vloerden de Belgen de Ierse olympische vicekampioenen.

  Het Belgische duo, vorig jaar vijfde op het WK, lag lange tijd op de 4e plaats, maar dankzij een fantastische eindspurt snelden ze in de laatste 250 meter nog voorbij de Oostenrijkse en Ierse boot.

   

  De Ieren werden net voor de finish voorbijgestoken door het Brugs-Gentse duo. Het verschil was met het blote oog nauwelijks te zien, waardoor er een fotofinish aan te pas kwam. Het verschil met de Ieren bedroeg slechts één honderdste van een seconde.

   

  Coach Frans Claes verklaarde dat een andere wedstrijdtactiek aan de basis lag van het uitstekende resultaat.

   

  "De voorbije seizoenen werd meermaals duidelijk dat Van Zandweghe en Brys met een geweldige eindsprint kunnen uitpakken. Toch konden ze de topfavorieten nooit echt een hak zetten."

   

  "Daarom vroeg ik hen om in deze finale eens van eigen kracht uit te gaan en niet te veel te piekeren over het wedstrijdverloop om dan te kunnen uitpakken met hun eindsprint. Niels en Tim hebben die opdracht schitterend vervuld."