• home
 • video
 • pas verschenen

  Balotelli: "Ik, kapitein? Zou goed teken zijn tegen racisme"

  Mario Balotelli bij Italië.

  "Ook zonder kapiteinsband kan ik het goede voorbeeld geven."

  Mario Balotelli heeft weer een plaatsje gekregen in de Italiaanse nationale ploeg, maar blijkbaar is niet iedereen daar blij mee. Tijdens de oefeninterland tegen Saudi-Arabië ontrolden enkele supporters een spandoek met een racistische slogan.  "Ik weet niet of het racisme of jaloezie is."

  Na vier jaar afwezigheid was het tegen Saudi-Arabië meteen prijs voor Mario Balotelli. Hij scoorde in de oefeninterland en Italië lijkt de wispelturige voetballer weer in het hart gesloten te hebben. Bondscoach Roberto Mancini liet zich zelfs ontvallen dat Balotelli als meest ervaren speler de kapiteinsband van Leonardo Bonucci zou erven als die niet kan spelen.

   

  Maar daar waren toch niet alle supporters blij mee. "Onze kapitein heeft Italiaans bloed", stond er op een spandoek te lezen. "Het is moeilijk voor mij", vertelde Balotelli daags voor de interland tegen Nederland.  "Ik heb toen ik jonger was veel te maken gehad met racisme. Vandaag weet ik niet of het om racisme of om jaloezie gaat."

   

  "De kapiteinsband dragen zou voor mij niets veranderen, maar het zou een sterk signaal zijn tegen het racisme in ons land. Ik ben bij de selectie om doelpunten te maken, niet om aanvoerder te zijn. Ook zonder kapiteinsband kan ik het goede voorbeeld geven. Maar mij tot aanvoerder maken, zou het volk laten zien dat ook immigranten, mensen van Afrikaanse origine zoals ik, het tot kapitein van Italië kunnen schoppen."