• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen verrassingen in definitieve WK-selectie Uruguay

  De Uruguayaanse bondscoach Oscar Tabarez heeft vandaag zijn selectie voor het WK in Rusland bekendgemaakt. Vedetten Luis Suarez en Edinson Cavani zijn in Rusland de Uruguayaanse vaandeldragers. 

  Bondscoach Oscar Tabarez had voor aanvang van de WK-voorbereiding een selectie van zo'n van 26 spelers opgeroepen, maar daar moest de Uruguayaan dus nog 3 spelers van laten afvloeien. 

   

  De 3 pechvogels, Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders), Federico Valverde (Deportivo La Coruna) en Gaston Ramirez (Sampdoria), kwamen vandaag hun lot te weten.  Een enigszins opmerkelijke keuze van Tabarez, want de 3 geschrapte namen waren allemaal middenvelders.

   

  Op het WK in Rusland, dat Uruguay op 15 juni aftrapt tegen Egypte, moeten supersterren Suarez en Cavani hun land naar de verwachte poulewinst leiden. Op 20 juni treft Uruguay Saoedi-Arabië, 5 dagen later nemen Suarez en co. het in hun laatste groepswedstrijd op tegen gastland Rusland.

   

  Cavani en zijn Uruguayaanse ploegmaats op training.

  Cavani en co. zitten in de laatste rechte lijn naar het WK.

  De WK-selectie van Uruguay

  Doelmannen: Fernando Muslera (Galatasaray/Tur), Martin Silva (Vasco de Gama/Bra), Martin Campana (Independiente/Arg)     

   

  Verdedigers: Diego Godin (Atlético Madrid/Spa), Sebastian Coates (Sporting Lissabon/Por), José Maria Gimenez (Atlético Madrid/Spa), Maximiliano Pereira (Oporto/Por), Gaston Silva (Independiente/Arg), Martin Caceres (Lazio Rome/Ita), Guillermo Varela (Penarol)     

   

  Middenvelders: Nahitan Nandez (Boca Juniors/Arg), Lucas Torreira (Sampdoria/Ita), Matias Vecino (Inter Milaan/Ita), Rodrigo Bentancur (Juventus/Ita), Carlos Sanchez (Monterrey/Mex), Jonathan Urretaviscaya (Pachuca/Mex), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro/Bra), Diego Laxalt (Genoa/Ita), Cristian Rodriguez (Penarol)     

   

  Aanvallers: Cristhian Stuani (Girona/Spa), Edinson Cavani (PSG/Fra), Maximiliano Gomez (Celta Vigo/Spa), Luis Suarez (Barcelona/Spa)