• home
 • video
 • pas verschenen

  Rossi tovert voor eigen volk: 1e pole sinds 2016

  Valentino Rossi heeft voor het eerst sinds 2016 nog eens een poleposition in de wacht gesleept. Voor eigen volk klokte de Italiaanse Yamaha-rijder een chrono van 1'46"208.

  Valentino Rossi geldt als een van de succesvolste motorrijders ooit. De 39-jarige Italiaan behaalde in zijn carrière 9 wereldtitels, maar de laatste jaren loopt het wat minder. De laatste wereldtitel van de Italiaan dateert al van 2009. 

   

  In die rijkelijk gevulde loopbaan mocht Rossi maar liefst 54 keer vanaf de poloposition starten, en daar doet de Italiaan vandaag dus nog eentje bij. Op de Grote Prijs van Mugello was hij met 1'46"208 zo'n 35 duizendsten sneller dan de Spaanse Ducati-rijder Jorge Lorenzo, een ex-ploegmaat van Rossi. WK-leider en Honda-rijder Marc Marquez mag vanaf de 3e rij starten, hij klokte de 6e tijd.

   

  Xavier Simeon is 1e Belg sinds lang in de Moto GP.

  Xavier Simeon rijdt zijn 1e WK-seizoen.

  Simeon 24e en laatste na de kwalificatiereeksen

  De Grote Prijs van Mugello kleurde ook een beetje zwart, geel en rood want met Xavier Simeon stond er ook een Belg aan de start van de kwalificatiereeksen.

   

  De 29-jarige rijder van Ducati kon daarin niet schitteren, want met 1'48"749 moest de Belg meer dan 2 seconden toegeven op de 9-voudige wereldkampioen Rossi. In de WK-stand staat Simeon ook laatste, hij kon nog geen enkel punt veroveren dit seizoen.