• home
 • video
 • pas verschenen

  Opschudding: Kompany blesseert zich en stapt zonder wissel van het veld

  Wat is het verdict voor Kompany?

  Drama voor Vincent Kompany kort na de rust: bij een tegenaanval van de Portugezen probeert de verdediger de bal af te pakken. Het gevaar voor de Belgen week, maar Kompany kon niet meer voort. Hij stapte zonder omkijken van het veld.

  Kompany strekte net buiten de 16 zijn rechterbeen naar de oprukkende Martins. Daar moet hij ergens iets gevoeld hebben, want zonder aarzelen stapte hij van het veld. Hij wachtte zelfs niet op een wissel.

   

  Net naast de zijlijn praatte hij kort even met Martinez, waarna hij in de kleedkamer verdween. Boyata was enkele ogenblikken later zijn vervanger.

   

  Het is nog helemaal niet duidelijk wat Kompany's blessure is, maar zijn voorgeschiedenis van blessuregevoeligheid baart zorgen. Een verrekking zou nog haalbaar zijn voor het WK, met een scheuring zou het lastiger worden. Op 18 juni openen de Belgen hun WK tegen Panama.