• home
 • video
 • pas verschenen

  Lappartient: "Geloof niet dat zaak-Froome voor Tour afgehandeld zal zijn"

  Chris Froome

  Bij gebrek aan een uitspraak startte Froome in de Giro.

  UCI-voorzitter David Lappartient "gelooft niet" dat er voor de Ronde van Frankrijk een beslissing zal genomen worden in de dopingaffaire rond Chris Froome. Dat heeft de Fransman zaterdag gezegd in de krant Le Parisien. 

  Het antidopingtribunaal van de UCI moet zich buigen over de abnormaal hoge salbutamolwaarden die bij Chris Froome werden vastgesteld tijdens de Ronde van Spanje van vorig jaar. Het uitblijven van een uitspraak zorgt voor onduidelijkheid en onzekerheid in het peloton, beseft de voorzitter van de UCI.

   

  "Het is altijd mijn wens geweest voor de Giro de uitspraak te kennen", zegt Lappartient. "Nu hoop ik dat het dossier voor de Tour afgehandeld wordt. Maar goed, we moeten realistisch zijn: ik geloof dat dat niet het geval zal zijn."

   

  "Dit is geen laksheid van de UCI", verdedigt de Fransman de Internationale Wielerunie. "Maar als je geconfronteerd wordt met een wetenschappelijk rapport van 1.500 pagina's, dan moet je dat analyseren. We moeten de procedure respecteren, zowel de rechten van Chris Froome als die van ons."

   

  De Tourstart is op 7 juli voorzien. Froome, die ontkent dat hij doping heeft gebruikt, hoopt de Ronde van Frankrijk voor de vijfde keer in zijn carrière te winnen. Vorige maand won Froome de Ronde van Italië.