• home
 • video
 • pas verschenen

  Iraanse bondscoach ontstemd over onthoofde WK-voorbereiding: "Niemand wil tegen ons spelen"

  Carlos Queiroz, de Portugese bondscoach van Iran, heeft op stage in Turkije zijn ongenoegen geuit over de afgelaste oefenwedstrijd van vandaag tegen Griekenland. 

  De Iraanse aanloop naar het WK in Rusland verloopt niet helemaal volgens plan. Recentelijk lieten 2 tegenstanders weten niet op te zullen dagen voor geplande vriendschappelijke interlands.

   

  Vandaag zouden de Iraniërs normaal sparren met Griekenland, maar de Grieken lieten op het laatste nippertje verstek gaan voor dat duel. Iran trachtte met Kosovo nog wel een vervanger op te trommelen, maar ook deze tegenstander bedankte voor de uitnodiging.

   

  Carlos Queiroz, de Iraanse bondscoach, was dan ook zeer ontstemd over het forfait van sparringpartners Griekenland en Kosovo. "De critici praten veel. Maar zij weten maar al te goed dat niemand tegen ons wil spelen." 

  Iraans elftal voor oefeninterland tegen Turkije poseert in witte uitrusting

  Het Iraanse elftal voor de oefeninterland tegen Turkije

  Stroeve WK-voorbereiding voor Iran

  De Iraanse voetbalbond ging mee in het discours van zijn bondscoach en tekende terstond protest aan bij de FIFA. Tot nader order zijn ook alle banden met de Griekse federatie doorgeknipt.

   

  Ook sportief ging het Iran in zijn WK-voorbereiding nog niet voor de wind. Tegen voetbaldwerg Turkmenistan wisten de Iraniërs nog wel met 1-0 te winnen, maar tegen een Turks B-team ging Iran kansloos de boot in, het werd 1-2.

   

  Vrijdag staat er nog een laatste oefenmatch gepland voor Iran. Dan neemt het land van bondscoach Queiroz het op tegen Litouwen, dat zich niet wist te plaatsen voor het WK. Het is de laatste kans voor de Portugese bondscoach om de Iraanse selectie met een positief gevoel richting Rusland te sturen.

   

   

  Iraniërs steunen hun land in de oefenmatch tegen Turkije.

  Iraniërs steunen hun land in de oefenmatch tegen Turkije.

  Vijfde Iraanse WK-deelname

  Iran neemt in Rusland voor de 5e keer deel aan een WK-eindronde. Het Aziatische land werd samen met Marokko, Portugal en Spanje in groep B ingedeeld in de poulefase van het WK in Rusland.

   

  Op 15 juni neemt Iran het in zijn openingsmatch op tegen Marokko. Daarna volgen met Spanje (20 juni) en Europees kampioen Portugal (25 juni) nog 2 sterke tegenstanders.