• home
 • video
 • pas verschenen

  Ewan en Mezgec domineren Hammer Sprint, Quick-Step Floors als leider naar Chase

  Het Mitchelton-Scott van Caleb Ewan heeft de Hammer Sprint gedomineerd. Op de 2e dag van de Hammer Series in Nederlands Limburg pakten Caleb Ewan en Luka Mezgec de meeste punten voor het Australische team in de 8 spurten. Quick-Step Floors begint als leider aan de slotdag morgen, de Hammer Chase.

  Mitchelton-Scott is de snelste ploeg in Hammer Series

  86 km met 8 sprinten kregen de renners - 5 per team - voorgeschoteld in Sittard-Geleen. Het team met de meeste punten won.

   

  De Belgen lieten zich vooral zien in het eerste deel van de rit: Yves Lampaert pakte met een aanval in de openingsronde het maximum van de punten voor Quick-Step Floors. Ook Philippe Gilbert viel aan en Jürgen Roelandts (BMC) was tweede in sprint nummer 4.

   

  Onderweg graaide Sonny Colbrelli ook veel punten weg voor Bahrain-Merida, de winnaars van de Hammer Climb gisteren. Maar niemand kon op tegen de snelheid van Ewan en co. Quick-Step Floors werd tweede en springt naar de leiding na 2 dagen, voor Bahrain en LottoNL.

   

  Zondag is er een ploegenachtervolging, waarbij Quick-Step Floors als eerste mag vertrekken, de andere teams vertrekken naargelang hun achterstand. Het team dat als eerste over de finish rijdt, is eindwinnaar.

  Uitslag Hammer Sprint:
  1. Mitchelton-Scott (Aus) - 1.121 punten
  2. Quick-Step Floors - 715
  3. Team LottoNL-Jumbo (Ned) - 581
  4. Bora-Hansgrohe (Dui) - 517
  5. Israël Cycling Academy (Isr) - 341
  12. Lotto-Soudal - 83

  Kijk naar de hoogtepunten van de Hammer Sprint: