• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola is grote ster op KDB Cup: "Duivels kunnen ver geraken op WK"

  Pep Guardiola was vandaag de eregast op de KDB Cup, het jeugdtoernooi van zijn City-speler Kevin De Bruyne. Guardiola verkondigde er zijn liefde voor het jeugdvoetbal én de Rode Duivels.

  Pep Guardiola mag dan de man van de miljoenentransfers zijn, toch heeft de coach van Manchester City een boon voor jonge spelers. Hij vindt het dan zelf ook niet zó bijzonder dat hij op een jeugdtoernooi in België zijn vrije weekend doorbrengt, ook al is zijn speler het gezicht van het toernooi.

   

  "Ik herinner mij nog uit mijn jeugd hoe fantastisch die jeugdtoernooien in het buitenland waren. Ik vind het niet zo speciaal dat ik hier ben. Als je veel op tv en in de media komt, denken de mensen nogal snel dat je speciaal bent. Maar ik ben een normale man. Voor de ouders van Kevin moet het veel specialer zijn. Ik vind het een eer om met hem te mogen werken en om een deel van mijn leven samen met hem door te kunnen brengen. Hij is niet alleen erg getalenteerd, maar ook een heel aangename kerel."

   

  Guardiola keek, meelevend zoals altijd, naar de matchen van de U15 van Man.City, maar ook naar onder meer PSG en Besiktas. "Ik heb al heel wat talent gezien." Maar daarnaast moest Guardiola ook heel vaak met fans op de foto. "Logisch, ik ben dan ook een aantrekkelijke man", grapte hij.

  "België heeft een unieke generatie"

  Pep Guardiola streek gisteren al neer in België en trok dan maar naar Tubeke, waar hij de Rode Duivels ging groeten. "Ik heb met Roberto Martinez en zijn staf gebabbeld en even dag gezegd aan de spelers, vooral Kevin en Vincent dan. Ik wens de Duivels alle succes op het WK."

   

  "De eerste match is belangrijk. Daarna kun je vertrokken zijn. België heeft in elke linie topspelers, het is echt een unieke generatie. De Duivels hebben ook heel veel leiders bij hun gewone ploegen: Vincent en Kevin bij City, Hazard bij Chelsea, Mertens bij Napoli,... Als die ook allemaal kunnen opstaan en erin geloven, kunnen ze ver geraken."