• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez maakt zich zorgen over Kompany: "Hij voelde iets aan zijn lies"

  Het moment waarop Kompany zich blesseert.

  0 / 0

  Het moment waarop Kompany zich blesseert.

  Na de oefenwedstrijd tegen Portugal kreeg bondscoach Roberto Martinez veel vragen over de blessure van Vincent Kompany. "Ik ben ongerust. Hij weet wanneer er iets niet klopt." Wat de match zelf betreft, zagen Vertonghen, De Bruyne en co. nog werkpunten.

  Martinez: "We zijn heel ongerust"

  Met Vincent Kompany ziet Martinez opnieuw een uiterst ervaren verdediger uitvallen, want ook Thomas Vermaelen staat voorlopig nog aan de kant. "Niemand verdient dit. "Vinnie" heeft hard gewerkt om hier te staan, vanaf dag één. Hij stuwt het team echt vooruit met zijn mentaliteit. We zijn dus heel bezorgd, dit is heel ontgoochelend."

   

  "Hij vertelde dat hij iets voelde aan zijn lies, hij kent zijn lichaam en weet wanneer er iets niet klopt. Zondag volgt er een scan en dan weten we hopelijk meer. Met dergelijke blessures is het zelfs aangeraden 48 uur te wachten. Het is dus nog afwachten."

   

  "Die blessures veranderen onze ambitie voor het WK niet, maar het is wel duidelijk dat we ons zullen moeten aanpassen, we zullen flexibiliteit moeten tonen."

  "Test die we nodig hadden"

  Het publiek was niet altijd tevreden met het geleverde spel, maar Martinez lijkt zich niet te veel zorgen te maken: "Dit was de test die we nodig hadden. Portugal heeft veel ervaring en is een sterke tegenstander. Zo zijn er niet al te veel. Onze eerste 20 minuten waren heel goed, nadien lieten we het fysiek wat afweten."

   

  "Portugal kwam te veel en te lang aan de bal. Je moet kunnen afzien in een wedstrijd en dat hebben we vandaag gedaan. Het is wel duidelijk dat we nog werk hebben."

   

  Martinez wou absoluut de nul houden en zette zijn elftal dan ook wat lager: "De clean sheet was heel belangrijk, ik ben tevreden met hoe we verdedigd hebben. Onze verdediging met zijn drieën stond er."

   

  Maandag maakt hij zijn 23 namen voor Rusland bekend, er moeten er nog 5 afvallen: "Ik heb de lijst met 23 spelers wel in mijn hoofd nu. Ik had deze match echt nog nodig om de laatste knopen door te hakken. Nu is het alleen nog wachten op het medische rapport."

   

  Kabasele en Dendoncker stonden niet op het wedstrijdblad, Jordan Lukaku zat op de bank met numme 25 en Matz Sels zag Koen Casteels opwarmen toen Courtois geblesseerd leek. Boyata, Januzaj en Benteke kregen wel speelminuten. Die tweede viel de coach goed mee: "Zijn kansen zijn zeker gestegen. Sinds januari is hij volwassener geworden. Hij is het type speler dat altijd iets kan bijbrengen. Vanaf zijn eerste balcontact was hij gevaarlijk."

  De Bruyne over minpunten: "Dat zullen we morgen in groep bespreken"

  Ook enkele Rode Duivels blikten na de match tegen Portugal kort terug op de geleverde prestatie. Kevin De Bruyne zag een goede beginfase met veel lef en pressing. "Maar dat moeten we 90 minuten kunnen volhouden. Nadat Portugal de bal was beginnen op te eisen, zijn we die een beetje verloren."

   

  Wat vond de Rode Duivel dan negatief aan de wedstrijd van de Belgen? “Dat zullen we morgen in de groep over spreken.”, was De Bruyne duidelijk.

   

  "Omdat sommige spelers wat minder wedstrijden in de benen hebben, was de 1e week van de voorbereiding vooral fysisch, maar ik denk dat we vanaf nu meer op het tactische aspect zullen focussen."

  Vertonghen: "0-0 tegen de Europese kampioen is niet slecht"

  Jan Vertonghen toonde zich na de wedstrijd best tevreden, al liet de jubilaris wel verstaan dat de Rode Duivels nog naar hun beste vorm moeten toegroeien.

   

  "We begonnen goed aan de wedstrijd en we hebben in het begin goed verdedigd.
  Daarna hadden we moeite om dat niveau aan te houden. Maar uiteindelijk is 0-0
  tegen de Europese kampioen niet slecht."

   

  "Ik kreeg wel een redelijke kans in de 2e helft, maar uiteindelijk hadden we niet echt uitgespeelde kansen meer, want Portugal stond er verdedigend echt als een blok. Nu moeten we ons best blijven doen op training en in die (oefen)wedstrijden. Zo kunnen we naar onze beste vorm toegroeien."

  Hazard: "We zullen klaar zijn voor de 1e match in Rusland"

  Dries Mertens zag een verklaring voor het soms flauwe spel van de Belgen. “Dit is de 1e keer dat we terug samenspelen na lange tijd, bovendien is Portugal al een stuk vroeger begonnen aan de voorbereiding.”

   

  "We hebben vandaag geleerd dat we in de eerste 20 minuten heel goed stonden, maar dat we dan na een week vakantie merkten dat we het eventjes moeilijk hadden om het juiste ritme te vinden. Daar moeten we wel van leren, maar ik geloof er wel in."

   

  Ook kapitein Eden Hazard zag een goed begin van de Duivels. "Er was veel beweging in de ploeg, we hadden ook een aantal kansen, daarna hebben ons wat teruggetrokken en Portugal de bal gelaten. En als je de bal niet hebt, is het moeilijk om oplossingen te vinden."

   

  "Ik denk dat we nog zullen groeien, maar we moeten de automatismen er wel nog wat inslijpen. We zullen klaar zijn voor de 1e match in Rusland." Die is op 18 juni tegen Panama.